Focaccia med mye smak og forskjellige krydder .
Focaccia er kjempegodt. Ihvertfall hvis du spicer den opp med litt spennende krydder. Soltørka tomat og oliven er ting som er vanlig i en focaccia. Jeg bruker litt andre krydder og det blir sååå godt. Selvsagt kan du bruke det du har for hånden, men jeg anbefaler å teste ut denne også. Focaccia brukes til så mange ting. Den er nydelig å spise med et godt pålegg på. Den er god til supper, salater, gryteretter og på koldtbord med tapas. Med litt eksra krydder på, gir den også ekstra smak bar.
Du trenger:
Til deigen:
6 dl. vann
1 pk tørrgjær
4 ss olivenolje
2 ts salt
ca 1 kg hvetemel ( til passe deig)
Til toppingen:
1 rød chili
2-3 fedd presset hvitløk
maldon salt
noen kvaster fersk rosmarin
noen kvaster fersk timian
en håndfull bladspinat
olivenolje
Fremgangsmåte:
Ha 40 graders vann i en bolle. Hell i olje og salt. Tilsett hvetemel og gjær til passe deig. Ha litt olje rundt deigen når du setter den til heving i ca 30 minutter.
Smør en langpanne på ca 30 x 40 cm. Da blir den ca 3-4 cm høy. Jeg elsker denne høyden på focaccia….
Ønsker du den lavere bruker du en større form.
Smør langpannen med olivenolje. Fordel deigen utover. La den heve ca 10-20 minutter.
I mellomtiden blander du sammen hakket hvitløk, timian, chili, spinat og olivenolje….
Lag små hull i focacciaen med fingeren. Smør blandingen på focacciaen.
Strø på med maldonsalt og olivenolje. Legg på kvaster av rosmarinn..
Hev i ytterligere 15 minutter.
Stek på 220 grader midt i ovnen ca 20-25 minutter, til den får en gylden farge og deigen slipper kantene.
Nå er den klar for å serveres. Denne kan serveres sammen med kyllingsalat, med pålegg, til supper osv.
En ting som er fantastisk godt sammen med focaccia er karri dressing…. kommer straks 😉
Server og kos dere masse med deilig nybakte focaccia….
Min «svigerfar» på 75 bare elsket disse brødene og lurte på hvorfor han ikke hadde smakt dette før…..;)
#frokost #lunch #focaccia #matpakken #brød #deiliglunch
mmmmm……..
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
2 kommentarer