Crème pâtissière – Fransk vaniljekrem <3
Crème pâtissière, er en fransk deilig vaniljekrem man kan bruke til mye.
Denne vaniljekremen er veldig god til å fylle de deilige Le choux a la crème/ vannbakkels.
Det er også en fransk oppskrift. I norge ville vi kalt dem for krempuff eller vannbakkels.
Forskjellen fra vannbakkels er blant annet at disse fylles med krem fra undersiden.
Den kan fylles med vaniljekrem, sjokoladekrem, vanlig krem osv.
Jeg pleier å ha litt pisket fløte i vaniljekremen etter at den er blitt helt kald.
Det gir en luftigere krem og spesielt god.
Denne vaniljekremen er selvsagt også kjempegod i andre typer kaker, desserter osv.
Oppskrift på Crème pâtissière
5 dl melk
1-2 ts vaniljeekstrakt eller frø fra 1 vaniljestang
4 eggeplommer
75 g sukker
40 g maizena maisstivelse
Fremgangsmåte:
Ha melk og vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang (frø + stang) i en kjele og varm det opp.
Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle til det blir fluffy og fint.
( Gjerne for hånd med en visp)
Tilsett den kokende melken langsomt (ta ut vaniljestangen hvis du bruker det).
Visp godt mens du heller melken i bollen.
Hell så alt tilbake i kjelen. Fortsett å vispe over svak varme i ca. 5 minutter.
Når kremer er tyknet og den ser bra ut, haes den over i en bolle.
Dekk med plastfolie og sett det til side til kremen er avkjølt.
Ha en fortryllende kveld <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
8 kommentarer