Sjokoladefudgekake -åh, så god<3 - Påsketips
Sjokoladefudgekake, og med ett halvt kilo sjokolade i en kake, da MÅ den jo være helt himmelsk?
Sjokolade er favoritten til mange. Det som er fint med denne kaken, er at den faktisk er litt sunn.
Her er nemlig mesteparten av sjokoladen med 70% kakao, som er kjent for sine sunne egeskaper.
Derfor trenger man ikke å ha så veldig dårlig samittighet ved å ta seg et stykke.
Deler du med resten av familien i påsken, får du enda bedre samvittighet.
Oppskrift på sjokoladefudgekake:
Bunn:
300 g mørk sjokolade 70% kakaoinnhold
150 g meierismør, normalsaltet
5 mellomstore egg
2 dl sukker
100 g siktet hvetemel
Glasur:
200 g mørk sjokolade, jeg brukte 100 g freia selskapssjokolade og 100g 70%
2 dl kremfløte
1 ss smør, temperert
Sett ovnen på 180 grader og kle en springform på 24 cm med bakepapir både i bunn og kant.
For å få til kanten rundt,
klipper du til bakepapir som du fester inni springformen med litt nøytral olje.
Da blir kaken helt rett rundt kanten og du kan servere den også uten pynt ( roser)
hvis du ønsker en enkel sjokoladekake.
Fremgangsmåte:
Hakk sjokoladen i småbiter, smelt smøret i en kasserolle,
ta av varmen og tilsett den hakkede sjokoladen.
Rør til du har fått en jevn, glatt masse.
Slik som dette:
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt inn hvetemel og vend forsiktig inn med en slikkepott.
Tilsett så sjokolademassen og bland forsiktig til alt er godt blandet.
Ha røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25-30 min.
kaken er ferdig når den er litt myk i midten så det setter seg fast på kakepinnen,
men den skal ikke være rennende. Kanten skal den være gjennomstekt.
Kaken vil sette seg i kjøleskapet og den myke kjernen vil være med på å gjøre
kaken saftig og god. Ta ut kaken og avkjøl.
Nå er det tid for å lage glasuren:
Finhakk sjokoladen og ha denne over i en bolle.
Gi fløten et raskt oppkok under omrøring og hell denne over sjokoladen.
La stå i ett min eller to før du begynner å røre.
Ikke rør for fort for vi vil helst unngå for mye luftbobler i glasuren.
Hell så glasuren over den avkjølte kaken, som fortsatt befinner seg i formen.
(lyset viser glasuren lysere enn den opprinnelig er. Ikke la deg lure av fargen)
Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Kan godt lages 1-2 dager i forveien.
Husk bare å temperere kaken før du serverer den. Deles opp med en skarp kniv.
Hvis du ønsker roser på sidene,
kan du brukte frostingen til cupcakene mine. Det er en vaniljefrosting
hvor du kan tilsette den fargen du selv ønsker.
Sprøyt roser langs kantene til du får en fin bord….
Kaken er ferdig til å serveres. Fint om den tempereres før servering,
da kommer smakene best frem.
Sjokoladefudgekake er klar til å serveres. Velbekomme <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
4 kommentarer