Jalapeno poppers – ostefylte friterte jalapenos
Jeg hørte en mann si, Jalapeno poppers er verdens beste ØL- snacks. Og det kan han nok ha rett i.
Liker du noen ganger å gå innom et gatekjøkken ( Mc Donalds eller Burger King)
for å kjøpe disse ostefylte jalapenosene eller kanskje chilli cheese? Det er jo så godt!
Ja de er skikkelige kaloribomber, men du verden så digg for en kose kveld <3
Hvorfor ikke lage de selv? Da får du de akkurat slik du vil,
du vet hva du spiser og det koster mindre, rett og slett ett kinderegg.
Jalapenos kan kjøpes i litt forskjellige størrelser. De aller fleste er små.
Let gjerne litt rundt i kurven g ta de største du finner. De kan også variere veldig i smak.
Noen kan være kjempesterke, mens andre er ganskje milde. Ikke bli overrasket over det.
Det som er så fint med å lage ostefylte friterte jalapenos, også kalt for jalapeno poppers,
er at når du først er i gang så kan du lage mange. Disse er nemlig kjempefine å fryse.
Du kan velge om du vil steke dem ferdige før du fryser dem, da kan du varme dem i ovnen når de er tint.
Eller du kan fryse dem uten å steke, bare klargjort. Da er det bare å legge i gryta når de er tint.
Her skal du få oppskriften på Jalapeno poppers/frityrstekte ostefylte jalapenos
50 stk jalapenos ( du kan selvfølgelig halvere oppskriften om du ønsker, men disse er superfine å fryse ned)
2 poser cheddar ost
2 pk kremost ( Philadelpia)
Bread crumps (griljermel)
1 kopp mel
1 kopp melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts chillipulver
1 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
Om du ønsker, kan du også tilsette litt stekt bacon, reker o.l. Bare fantastien som stopper deg der.
Fremgangsmåte:
Kutt jalapenosene fra den ene enden til de andre.
VIKTIG: For all del, bruk hansker så du slipper å brenne av deg fingrene.
Bruk en skje eller fingrene for å fjerne stenene inni. Det er de som er det sterkeste på hele jalapenosen.
Lag osten.
Bland kremosten med cheddar osten og fyll i jalapenosene.
Nå er de klare til å dyppes i mel og melk..
Bland krydderet i melet. Rør godt.
Dypp etter følgene rekkefølge:
Mel
Melk
Og deretter mel igjen.
Nå må disse hvile i 10 minutter.
Grunnen til at du skal dyppe dem i mel og melk er at de skal få et lag som tetter for at osten
ikke renner ut og at griljermelet skal få feste.
Når disse har tørket 10 minutter, går du til neste steg.
Dypp i melk, så i bread crumps eller griljermel.
Stek de på høy varme i frityrgryte eller i vanlig gryte med olje. Pass på, oljen er kjempevarm!
De skal stekes til de er gyllen brune i ca 3-5 minutter. Ikke ha for mange i gangen i gryta,
da senkes temperaturen på oljen.
Her er ferdig resultat av fylte jalapenos og Chili Cheese..https://www.lindaisabelle.no/2016/03/09/chili-cheese-frityrstekte-osteboller/
Du kan også lage disse på en annen måte.
Kutt dem i to, fjern stilken og fyll dem. Ellers gjør du ting på samme måten.
Du kan bruke panerings smuler fra tyrkia som var veldig gunstig til dette formålet
eller du kan bruke bread crumps / er en grovere type, men veldg cruchy og god, eller griljermel.( norsk type)
Slik er de ferdig panert før steking. Disse er delt i to og fjernet stilken.
Bare å kose seg:)
Et godt tilbehør er hjemmelaget guacamole, rømme og salsa….
Og øl…..( Med eller uten alkohol.)
#jalapenos, #frityrstekt, #ostefylte, #ostefyltejalapenos, #snacks, #kveldskos, #mat, #middag, #ølsnacks, #beersnacks
God fornøyelse <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
9 kommentarer