Glaserte sitronpoteter med hvitløk og urter…aldeles nydelig!
Nå skal du få oppskriften på utrolig gode glaserte sitronpoteter til både kjøtt og fisk.
Når du har sitron i oljen passer den særdeles godt til fisk.
Med honning i får du litt sødme, samt den fine glaseringen.
Disse er helt nydelig og må prøves.
Dette er oppskrift til 6 personer.
Først lager du oljeblandingen:
1/2 kopp olivenolje
2 ss smelta smør
3 hvitløksfedd, pressede.
1 ss hakket persille
1 ss sitronsaft ( fra en sitron)
1 ss. honning
ca 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene og rør godt.
Varm ovnen til 200 grader.
Skrell 1 kg poteter. Skjær de som hasselbackpoteter, nesten gjennom men ikke helt.
Ha litt av oljen i bunnen på ei ildfast form. Legg potetene nedi. Ha oljen over potetene.
Gjem litt til senere. Sørg for å få olje ned imellom sprekkene ( der du skar i poteten)
Dette gjør at du får den gode smaken inni poteten også.
Sett inn i ovnen på 60 minutter. Når den har stekt ca halve tiden,
pensler du på siste rest av oljen så den blir godt glasert.
Sjekk med en gaffel eller en skarp kniv om potetene er myke og ferdige.
De kan godt hvile i noen minutter under folie før de spises.
Glaserte sitronpoteter serveres straks når de er ferdige….
Utrolig deilig.
Hvis du ønsker tips om hva du kan bruke disse til er det noen her:
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!