Militærkake eller kamuflasjekake klar til servering
Kaker,  marsipankaker,  vaniljekake,  vaniljekake

Militærkake til en 20 åring som er i Forsvaret

Militærkake eller kamuflasjekake er min neste utfordring.

Nå har det seg slik at min kjærestes sønn ble 20 år i januar.

Siden han som nevnt er i forsvaret, så måtte dagen utsettes til han kom hjem på perm.

I kveld var den store dagen, hvor vi skulle feire hans dag med de nærmeste på farsiden.

 I den anledning så kan man ikke lage noe annet en akkurat en kamuflasjekake.

Jeg må ærlig innrømme at dette er noe jeg aldri har gjort før,

og ikke har jeg veldig god kjennskap til dette temaet heller.

Har blitt noen netter uten søvn med masse tanker. Jeg liker utfordringer og

 finne måter å løse dem på. Selv om ikke alt gikk etter planen i mitt hodet,

så ble den grei nok for ikke å ha gjort det før syns jeg.

Å finne de helt korrekte fargene var stort sett en umulig oppgave.

Prøvde å blande litt her og der.

Bunnen lagde jeg som vaniljekake.

Jeg delte opp deigen i forskjellige skåler og tilsatte farger slik at den ble grønn/brun marmorert inni også.

Tips:

Lag gjerne fyllet til kaken dagen før, da de bør stå kaldt fra to timer til over natten.

 

SLIK LAGER DU VANILJEKAKE SOM BUNN TIL MILITÆRKAKE:

125 gr smør

2 dl sukker

3 egg

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1,5 dl matfløte

Denne oppskriften ganget jeg med 4 til den store formen.

Dette er også en super oppskrift til cupcakes. ( ca 20 stk)

 

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker hvitt

Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre

Rør fløten inn på slutten.

Stek kaken på 175 gr til den slipper kantene. Stikk en stekepinne i kaken.

Det skal ikke følge med deig når kaken er ferdig.

Steketiden kommer an på hvor stor kaken er- Fra 30-60 minutter.

Nå skal jeg fylle og kle kaken med eggedosiskrem:

EGGEDOSISKREM:

100 gr smør

200 gr kokesjokolade

2 egg

100 gr melis

 

 Smør og sjokolade smeltes sammen og avkjøles.

Egg og melis piskes til eggedosis og blandes med den avkjølte sjokoladeblandingen.

La kremen stå kaldt noen timer eller over natten.

Kremen kan bli litt stiv så pisk den opp før bruk.

Fyll til militærkake

Den bør stå i romtemperatur en stund før bruk. Kan fint fryses.

Smaker også veldig godt med lys sjokolade eller melkesjokolade.

Til denne store kaka, måtte jeg gange oppskriften med 4 for å fylle og å smøre rundt.

Militærkake eller kamuflasjekake lages

Så er det tid for marsipantrekket til militærkake:

hm…Dette er min måte å gjøre det på.

Først kjevlet jeg ut et marsipanlokk i nøytral farge.

Deretter la jeg flere klumper av diverse farget marsipan oppå.

Så er det bare å kjevle i vei.

marsipantrekk lages til militærkake


Jeg kjevler på Tupperware sitt bakeunderlag.

Når jeg er ferdig å kjevle tar jeg hele underlaget, med den ferdig kjevlede marsipanen på, å legger over kaka.

Pass på at du har god margin så du får ca 5 cm å gå på på hver side.

Militærkake eller kamuflasjekake lages


Dytt kantene godt inntil kaka og skjær forsiktig av det overflødige.


PYNT

Jeg laget et bilde slik jeg ville ha det, og fikk det printa ut som spiselig bildet.

I tillegg kjøpte jeg noen leker på en leketøysbutikk.

Så ble det laget gjerde rundt kaka.

Militærkake eller kamuflasjekake klar til servering

Vel, jeg tror bursdagsbarnet ble fornøyd, han dro ihvertfall avgårde med halve kaka til neste feiring 😉

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.