Hjemmelagede fiskekaker step by step.
Jeg er oppvokst med mye fisk, også hjemmelagede fiskekaker.
Hjemme hos oss har vi laget mye fiskemat og andre godsaker av fisk hele livet,
kan faktisk ikke huske at vi har kjøpte fiskekaker en eneste gang.
Jeg er født og oppvokst i nord Norge med havet rett utenfor vinduet,
og muligheten til å hente fersk fisk direkte på kaien.
Nå får jeg fisk enten nordfra eller fra sunnmøre. I verste fall har jeg avtale med Meny her jeg bor,
hvor de ringer meg med en gang skreien er ankommet butikken.
På grunn av min oppvekst har jeg alltid vært kresen på fisk, den må være blodfersk.
I slutten av januar til begynnelsen av april er det supert å lage fiskekaker.
Hjemmelagede fiskekaker er kjempegode å fryse, med mange gode middager i vente.
Oppskrift på hjemmelagede fiskekaker til 16 kaker.
600 gr. fisk ( Skrei, torsk, sei, hyse – bruk det du vil ) Jeg brukte skrei
1-1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskattnøtt
1 1/2 ss potetmel
2 dl melk
3 ss vårløk/sjalottløk/løk
Du kan gange oppskriften så mange ganger du vil, men ikke ha for mye i foodprosessoren på en gang.
Fremgangsmåte:
Det er viktig at alle råvarene er kalde når du starter å blande i hop fiskefarsen!
Dette for å sikre at deigen blir fast og fin.
Bruk kniven på food prosessoren. Ha fisken i og kjør i ca 2 min. Tilsett salt og kjør ett minutt til.
Deretter tilsetter du potetmel, løk og krydder. Sett igang foodprosessoren en gang til, til alt har blandet seg.
Så heller du melken i litt etter litt mens du kjører farsen til den blir glatt og fin.
Stek en liten prøvekake så du er sikker på at du har fått den smaken du ønsker med salt og krydder.
Viktig å minne på at deigen må være kald mens du jobber med den, så har du stor deig, sett noe i kjøleskapet så lenge.
Stek fiskekakene i smør på panna til de er ferdige.
Bruk en skje og et vannglass med kalt vann til å lage kakene. Skjeen dyppes i vannglasset for at skjeen skal slippe kakene.
Alternativ kan du bruke en sprøytepose med stort hull og sprøyte ut kakene på panna. Jeg bruker Tupperware sin.
Stek fiskekakene på middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.
Serveres med kokte poteter, brun saus og grønnsaker. Eller kjempegod på brødskiva<3
Sett i gang – ingenting er bedre enn nystekte fiskekaker!
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer