Lavkarbo pizza med verdens beste pizzasaus og kjøttdeig!
Lavkarbo pizza med verdens beste pizzasaus og kjøttdeig, er skikkelig kosemat.
Selv om man er på lavkarbodiett, betyr det ikke at man ikke kan kose seg.
Jeg lager ofte pizzasaus selv som får stå å putre på plata i flere timer om jeg har muligheten til det.
Denne sausen kan brukes både til lavkarbopizza og til vanlig pizza.
Sausen tar litt tid å lage, samt at den har endel ingredienser, men den er absolutt verdt det.
Sausen kan også lages i store porsoner for frysing.
Selvsagt kan du lage en mye enklere variant om du ønsker det.
Jeg har også prøvd meg frem for å finne en god pizzabunn for lavkarbo.
Her er oppskriften på en kjempegod pizzabunn med den ultimate tomatsaus.
Oppskrift på bunn:
2 dl revet ost
4 egg
2 ts salt
3 ts fiberhusk
2-3 toppet ss mandelmel
oregano
1 ts bakepulver
Om du ønsker, kan du tilsette 1 ss cottage cheese også.
ca 2 dl vann
Fremgangsmåte:
Rør alt sammen, Jeg brukte en stavmikser. Røren blir tynn. Helles ut på en bakepapirkledd stekeplate.
Bres utover med en slikkepott.
Stekes på 180 grader i ca. 20 min.
Oppskrift på pizzasaus:
400gr hakkede tomater (eller en hermetisk boks)
120gr tomatpuré (nesten en hermetisk boks)
1 ts salt
1 ts hvitløkspulver eller 1 fedd presset hvitløk
1/2 ts fennikelfrø
1 ts anisfrø
1 1/2 ts løkpulver
1 ss merian (et slags pizzakrydder)
1 ss oregano
1/2 ss basilikum
1 ts sukrin
1 ts pepper (fant ut av hvitt pepper var bedre enn svart)
1 laurbærblad
2 ss olivenolje
1/2 ts sitronsaft
Vann etter konsistens
Viktige ting for å lykkes med pizza saus:
1. Sausen skal alltid kokes først. Den blir en helt annen og mer smaksrik saus.
2. Hvitløk og basilikum er to viktige smaker for sausen, bør alltid brukes.
3. Sukker er et annet «krydder» som anbefales siden det runder av smaken og gir sausen en mykere smak.
Fremgangsmåte til saus:
Start med å knuse tomatene med en stavmikser
Bland alt krydderet i sausen.
La sausen koke så lenge du har tid, under lokk. Minst 20 minutter. Jo lengre, jo bedre.
Spe med vann eller fond hvis den blir veldig tykk.
Fyll så på med det du måtte ønske av fyll. Jeg brukte masse ost, løk, kjøttdeig, grønn paprika, tomater og jalapenos.
Stek på 250 grader til den er ferdig:)
Nam nam. Smaker som helt vanlig pizza, men er lavkarbo.
Lag gjerne en dressing av creme fraishe, salt, pepper, oregano og bittelitt ketchup for å ha oppå.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
2 kommentarer