En ferdig kinesisk biff chop suey, klar til servering
Oksekjøtt gryter

BIFF CHOP SUEY -En kinesisk klassiker!

Biff Chop Suey- en kinesisk klassiker, som sikkert mange har smakt. Overrask venner eller familie med en deiig hjemmelaget Biff chop Suey som søndags- eller vennemiddag.  

Hemmeligheten med denne retten er marineringen. 

Hvorfor ikke prøve å lage den hjemme? Kjempegodt 🙂

Ingredienser til ca 4 personer:

500 gr storfekjøtt (bruk et mørt kjøtt – som f.eks. ytrefilet eller mørbrad)

Marinade

2 ss soyasaus
2 ss østerssaus (oyster Sauce)
1/2 ss pepper 

Saus

1 brokkoli
1 stor løk
1 grønn paprika
200 gr ferske sjampinjonger
125 gr hermetiske vannkastanjer
125 gr hermetiske bambusskudd
125 gr sukkererter
150 gr hermetiske eller ferske babymais
3 – 4 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
3 ss østerssaus
5 – 7 dl vann
2 blokker klar kjøttkraft ( buljongterninger)
Olje og smør til steking 

Jevner (for å tykne sausen)

25 gr maizennamel
65 gr vann

Fremgangsmåte

Det er opp til deg hvilke grønnsaker du ønsker å ha i biff chop suey retten. Jeg har foreslått noen som jeg liker – prøv deg frem.

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær kjøttet i tynne strimler (4 cm x 0,5 cm). Hell marinaden over kjøttet og la det ligge i 20-30 minutter.

( gjerne enda lenger om du har tid) Jeg pleier å ha det i en brødpose slik at jeg får blandet det skikkelig sammen.

Kutt brokkoli i små topper, bambusskudd, løk og paprika i strimler, sopp i båter og del vannkastanjene og babymais i to. Sukkerertene deles i to på skrå. Hvitløken hakkes i små biter. Pass på å holde grønnsakene hver for seg.

Varm opp en wok eller jerngryte og ha i både olje og smør. Brun kjøttet på alle sider og ta det ut.

Bilde av kjøtt som er stekt til retter biff chop suey

Ha i litt mer olje og stek hver enkel grønnsaksort for seg. Ha deretter alle grønnsakene og kjøttet tilbake i woken / gryten.

Bland soyasaus, østerssaus og buljongvannet og hell det over kjøttet og grønnsakene. La alt få et oppkok.

Bilde av grønnsaker og kjøtt som er stekt og blandet til en klassisk rett som heter biff chop suey.

Rør ut maizennamel med vann og ha litt av maizennablandingen i sausen av gangen. Pass på at sausen ikke blir for tykk.

Kinesisk Biff Chop Suey Serveres med Jasminris.

Tips – Dersom du liker litt sterk mat, så kan du med hell tilsette litt chili i denne retten. Både fersk og tørket chilli passer veldig godt.

Bilde av en deilig biff chop suey er nå klar til servering
En deilig biff chop suey er nå klar til servering

En deilig hjemmelaget Biff Chop Suey er nå klar til servering. Nyt en deilig middag hjemme hos deg selv <3

#kinesisk #middag #kos #biff #biffchopsuey #kjøttoggrønnsaker #utenlandskmat #noegodttilmiddag #chopsuey #reise #feriemat #lindaisabelle1

instagram

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.