Lavkarbo

Lavkarbosjokoladekake uten gluten <3

Lavkarbosjokoladekake er nydelig til fest eller bare til litt kos. Selv om man er på diett, er det fint mulig å kose seg litt innimellom.

Denne kaken har kun 4 ingredienser og er veldig lett å lage. Oppskriften kan enkelt gjøres om til en «vanlig» sjokoladekake ved å bytte ut søtningen med sukker.

Lavkarbosjokoladekake er etter min mening absolutt best når den har en litt klebrig konsistens. Den er deilig å nyte sammen med litt bær og en kremdott hvis du tør.

 

Oppskrift:

200 gr. sukkerfri sjokolade

4 egg

200 gr. meierismør

1,5 dl. søtning

Jeg blander sukrin og sukrin gold.

Du kan bruke det du har. Skal det ikke være en lavkarbokake, kan du bruke vanlig hvitt sukker.

1 plate sukkerfri mørk sjokolade til topping

Friske bær til pynt

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smør og sjokolade til det blir en glatt masse.

 

Bilde av en sukkerfri sjokolade til lavkarbosjokoladekake

 

Pisk sammen egg og søtning til en tykk og god eggedosis, det kan ta litt lengre tid enn vanlig med sukkererstatning.

 

Forskjellige typer sukkerfri sukker, fint å blande.

 

Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør kantene godt.

Hell sjokoladeblandingen sammen med eggedosisen og bland godt. Nå skal blandingen over i formen.

 

lavkarbosjokoladekake er klar til å stekes i formen sin.

 

 Lavkarbosjokoladekaken  skal steke i 15 min. hvis du vil ha en litt bløt kake og 20 min. hvis du vil ha den mer fast.

Som tidligere nevnt synes jeg personlig at den er best hvis den er litt klebrig.

Da skal toppen på kaken ikke ha «satt seg» helt, men ha en liten hinne.

Noen ganger må man bake en kake to ganger for å få den rette konsistensen man ønsker seg.

 

lavkarbosjokoladekake er ferdig stekt i formen sin.

 

Når denne lavkarbosjokoladekake er blitt kald, skal en plate sukkerfri sjokolade ( mørk) smeltes for å helles oppå kaken.

I mellomtiden kan du skjære opp noen bær som kaken pyntes med til slutt.

Det er på tide å invitere en gjest eller to, eller bare finne frem en god film for å nyte en deilig kake i eget eller andres selskap.

Man kan for eksempel gjerne servere en is eller en kremdott til kaken om du tør og vil.

 

Lavkarbosjokoldekake er ferdig stekt og pyntet. Klar til å spises.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.