Tomatsuppe – hjemmelaget med egg og makaroni<3
Tomatsuppe er egentlig veldig enkelt å lage selv.
Denne oppskriften er til 4 personer hvis du bruker den som en forrett.
Skal det være middag, rekker den til to personer.
Kok gjerne egg eller makaroni å ha i suppen, det er godt tilbehør.
Hvis du ønsker en litt mildere suppe, kan du ha i litt fløte på slutten eller rett i tallerkenen.
Server gjerne suppen sammen med hjemmelaget hvitløksbrød.
Nydelig suppe <3
Her er oppskriften:
1 laurbærblad
1 ss tørket basilikum
ett par klyper chiliflak
0.5 stk løk
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olivenolje til steking
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
4 dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
0.5 ss sukker
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Eventuelt:
Egg
Makaroni
Basilikum
Fløte
Fremgangsmåte tomatsuppe:
Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje. Rør hele tiden så ikke hvitløken brenner seg.
Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Dete gir god aroma til suppen.
Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong, laurbærblad, sukker og krydder. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Ta ut laubærbladet, kjør så suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Om du ønsker en litt rundere/mildere suppe, kan du nå ha i litt fløte eller creme fraiche om du ønsker det.
Kokte egg delt i båter og kokt makaroni er også kjempegodt å ha i tomasuppen.
Velbekomme <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer