Brokkolisalat ala Elise- kjempegodt til grillmaten
Denne oppskriften på brokkolisalat fikk jeg av Elise som er gift med min far.
Den er veldig god og passer til mye. Et «must have» til grillmaten.
Du kan også bruke den til hvilken som helst annen kjøttrett.
Har du ikke prøvd den før, så er det på tide nå.
Ett litt anderledes tilbehør enn du vanligvis lager kanskje? Jeg kan love deg at du ikke blir skuffet.
Ingredienser:
1 beger lettrømme
1/2 pk. majones
1/2 purre finhakket
rosiner – etter smak
saften av 1/2 sitron
pepper
gresskarkjerner
Fremgangsmåte:
Kok opp ferske brokkolibiter i GODT salta vann. Skal bare kokes opp, ikke koke i flere minutter. Da blir de altfor myke og gule.
Bland de øvrige ingrediensene sammen og ha i brokkolien. Det er viktig at det er litt tyggemotstand i brokkolien.
Smak til med pepper og sitron.
Ha gresskarkjerner både i og oppå salaten. Hvor mye er opp til deg selv hva du liker.
Det gir en god nøtteaktig smak, og litt «krønsj» i salaten.
Hvis du synes at salaten bir litt tørr, kan du fint spe med litt kefirmelk til konsistensen er slik du liker.
Server nå er nydelig brokkolisalat til grillmaten eller til hvilken som helst kjøttrett.
Ett litt anderledes tilbehør som absolutt er verdt å prøve.
Ps. om «gjengen» ikke er så glad i rosiner slik som her i huset, kan du selvsagt sløyfe dem.
De gir litt sødme til salaten, så da kan du smake til med litt sukker isteden om du ønsker det.
Lykke til!
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!