Barnehagekaka- Verdens beste og enkleste sjokoladekake
Jeg har fått MANGE henvendelser angående barnehagekaka. Folk som etterlyser oppskriften på akkurat denne kaken.
Jeg pleide å lage den da jeg drev familiebarnehage for noen år siden. Den ble alltid en suksess.
Veldig lett å lage, enkel oppskrift og smaker himmelsk!
En mamma i barnehagen har spurt meg flere ganger om å legge ut oppskriften slik at vennene hennes også kan finne den her,
for hun lager den hvert eneste år til sine barns bursdag. Det er gøy å høre 🙂
I tillegg var det denne kaken min bestemor alltid ba meg om å bake når jeg kom på besøk.
» Linda, kan du ikke bake Lindas sjokoladekake da? » sa hun….
God kake har mange navn…
Det har tatt litt tid før jeg fikk laget den med bilder for å legge ut her, men nå kommer den.
Jeg laget den hos mine barn nå når jeg var i nord Norge.
Du kan selvsagt drysse kakepynt på toppen, da blir den enda penere.
Oppskriften er som sagt veldig enkel.
Den er også veldig lett å tilpasse i forskjellige størrelser. Jeg laget her i en liten langpanne.
Del gjerne innlegget..
Oppskrift på barnehagekaka:
4 egg
4 kopper sukker
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao
4 kopper mel
2 kopper melk
200 gr smeltet smør
Fremgangsmåte:
Når du bruker kopper, er det viktig at du fyller koppene likt. Jeg brukte denne koppen og fylte den ikke helt full.
Du må gjerne bruke en mindre kopp som en kaffekopp for eksempel.
Oppskrift på fyll :
3/4 – 1 pk. melis
1 plate mørk kokesjokolade
75 gr smeltet smør
1/2 kopp kaffe
Fremgangsmåte:
Smelt smør og sjokolade.
Ha det sammen med melis og kaffe. Bland til en fin konsistens.
Fyllet skal være litt bløtt slik at det er enkelt å smøre utover kaken. Stivner på kaken etterhvert.
Denne kaken er nydelig som varm, og blir bare bedre og bedre etterhvert som den står.
Kan fint oppbevares i romtemperatur, og den kan fryses.
Pisk først egg og sukker til eggedosis. Tilsett kakao, vaniljesukker og bakepulver.
Rør rundt. Tilsett smøret. deretter tilsetter du vekselsvis med mel og melk.
Ha røren i en smurt langpanne. Stek på 200 grader i ca 25 – 30 min.
Ett tips for å sjekke om kaken er ferdig er å se om den har sluppet kantene på formen,
deretter stikker du en tannpirker i den tykkeste delen av kaken. Er tannpirkeren tørr når du tar den ut, er kaken ferdig.
Lag fyllet. Ha på mens kaken fortsatt er lunken.
Strø gjerne over litt kakepynt på barnehagekaka med en gang du har hatt fyllet på.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
2 kommentarer