Ost og krydder sløyfer- lag en god lunsj.
Ost og krydder sløyfer til lunsj?
Hva er vel bedre enn å kunne kose seg med barna sine når de bor i en annen landsdel,
gjøre noe godt for dem, hjelpe litt til i en travel hverdag og å glede dem med god mat?
Når de kommer hjem til lunsj og er sultne, er det deilig å få noe godt å spise…
noe man ikke spiser hver dag.
Ost og krydder sløyfer er deilig. Du fyller med det krydderet du liker, og
topper med deilige tomater, kalkunskinke eller pepperoni, samt ost.
Blir nesten som en slags pizza snurr.
Det var iallefall barn her i huset som likte det veldig godt!
Perfekt å ta med i matpakken også da de er like god kalde.
Oppskriften skal du få av meg nå, så kan du glede noen med god lunsj en dag 🙂
Oppskrift:
1 dl olje
5 dl vann
1 pk gjær
2 egg
1 ts salt
ca 1 kg hvetemel
Fremgangsmåte:
Ha olje og vann i en kjele og varm til 40 grader
Hell i bakebollen. Tilsett egg og salt og rør rundt. Tilsett hvetemel og tørrgjær.
Deigen skal såvidt slippe bollen. Viktig at deigen er myk og god, kanskje nesten litt klissete.
Ha mel på bakebordet og hell deigen ut. Strø litt mel over deigen slik at den ikke er klissete rundt.
Hev til dobbel størrelse, ca en time.
Fyll:
Paprikakrydder
Pepper
Pizzakrydder
Grillkrydder
Mozarellaost
Eventuelt norvegiaost
Pepperoni
Kalkunskinke
Cherry tomater
Slik gjør du:
Kjevle til lange rektangel. Hvor stort er opp til deg hvor store sløyfer du vil lage.
Jeg lager ganske store, så kan man skjære de i biter etterpå.
Skal du ha de små, må de fortsatt være lang, men smalere.
Strø krydder inni, samt mozarella ost. Rull så sammen rektangelet på langs, slik at du pakker inn fyllet.
Når du har fått en lang «pølse» holder du i hver ende av «pølsa»,
Fører begge endene mot hverandre og tvinner dem en gang rundt hverandre og legg endene over den ringen som ble laget.
«pynt» med pølser, tomater i skiver og ost. Strø gjerne over litt pizzakrydder.
Nå er den klar til å stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 min.
Klar til servering <3
Nam……
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
2 kommentarer