fisk,  Fiskemiddag,  tilbehør,  Tilbehør til middagsmat

Lettsaltet torsk med gulrotstuing, potet og stekt fenalår

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og stekt fenalår

 er desidert noe med det beste jeg vet – ihvertfall når det kommer til hvit fisk.

Dett er en rett jeg er vokst opp med og som jeg synes er nydelig god.

Saltfisk lager du kjapt selv.

Du bruker bare en helt vanlig fiske filè som du salter på begge sider og lar det ligge

slik noen timer. Strø godt med salt på begge sider.

Jeg vil jo anbefale torske filè, det er den beste hvite fisken for denne retten.

Hvor mange fileèr du trenger, er avhengig av hvor mange mennesker som skal spise.

Man regner gjerne 200-250 gram mager fisk pr. person.

 

Til lettsaltet torsk trenger du til 4 stk:

800 gr. – 1 kg. Torskefilè

1 pk. fenalår i terninger ca 100 gr.

1-2 løk fin hakkes

margarin/smør

potet

ingredienser til gulrotstuing ( oppskrift lenger ned i innlegget)

Fremgangsmåte:

Hakk fenalår og løk opp i små biter. Smelt smør på panna.

Stek fenalår og løk til det har fått en gylden farge og fenalåret er blitt sprøtt.

Tilsett mer smør så du har fett å ha på fisken.

Gulrotstuing:

3 sore eller 5 små gulerøtter

1 ss. margarin

2 ss. hvetemel

3 dl.melk

1 ts. salt

1 ts. pepper

Fremgangsmåte:

Rens og del gulrot i skiver eller biter. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.

Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus.

Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør.

Rør inn gulrotbitene.

Kok opp vann og ha fisken oppi. Fisken skal ikke koke, bare trekke.

Den trenger bare noen minutter i kokende vann før den er ferdig.

Du kan sjekke om den er ferdig vet å stikke en gaffel eller kniv forsiktig i fisken.

Hvis den deler seg enkelt, er den ferdig.

Fisken er allerede saltet, så det er ikke nødvendig å ha salt i vannet.

lettsaltet torsk til middag. Med gulrotstuing.

Server lettsaltet torsk med kokt potet, gulrotstuing og stekt fenalår til deg og din familie, dette vil du sent glemme <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.