Fiskemiddag,  Laks,  tilbehør,  Tilbehør til middagsmat

Agurksalat – deilig som tilbehør til laks og fiskeretter.

Agurksalat er nydelig tilbehør til for eksempel laks og annen fisk.

Det er enkelt å lage selv.

Oppskrift :

3/4 – 1 agurk

4 ss blank eddik 7%

5 ss sukker

1 dl kokende vann

2 ss sitron

1/2 ts salt

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å skjære agurken i tynne skiver.

Jeg bruker alltid ostehøvel,

for disse skivene skal være veldig tynne da de skal bli myke.

Hell på kokende vann så det akkurat dekker agurken.

Fyll deretter på eddik, sukker og sitron.

Smak deg til. Det er ikke meningen at vannet skal være godt.

Jeg pleier å smake, for så å spytte ut vannet. Det er agurken som skal spises.

Den skal ligge å trekke noen timer i denne laken, og det skal smake eddik, men balansert.

For de som ikke ønsker å bruke eddik, kan den byttes ut med bare sitron og sukker,

men det krever ganske mye sitron da agurken skal ha en bitter smak.

Noen bruker mindre vann, da må du også redusere de andre ingrediensene.

Jeg liker at vannet dekker agurken, slik at den blir myk.

Lykke til !

 

Agurksalat som tilbehør til laks og fiskeretter.

Tips til en rett med agurksalat er: foliebakt salmalaks

Tradisjonell ovnsbakt laks i folie

Foliebakt salmalaks med agurksalat som tilbehør

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.