Mat fra hele verden

Coq au vin – Fransk gryterett!

 

Coq au vin er en klassisk fransk gryterett. Den består av en hanekylling kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder. Som de fleste gryteretter kan den varieres på mange måter. Den har opphav fra Burgund i Frankrike.

Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk landkylling. Det er også en rett som du kan gjøre klar og som står å putrer for seg selv mens du gjør andre ting…

For de som ikke spiser bacon, kan den godt byttes ut med to gulrøtter.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Oppskrift til 4 personer:

1 kylling delt i 8 biter

4 fedd hvitløk

2 stk laurbærblad

1 kvast timian

4 dl rødvin

2 ss hvetemel

200 gr bacon

10 stk sjalottløk

250 gr sjampinjong delt i to

2 l kyllingkraft eller buljongterning ( 2 liter vann og 4 hønsebuljongterninger

1 ts malt hvit pepper

1 1/2 ts salt

smør

 

Del høna i 8 serveringsstykker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bland sammen rødvin, hvitløk, laurbærblad og timian til en marinade i en stor bolle og legg høna/kyllingen i. Dekk til med plastfolie og sett det kjøling i noen timer eller over natten.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ta kyllingen opp av marinaden og tørk den lett med kjøkkenpapir.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Gni kjøttet med pepper og salt, og brun det godt på alle sider i stekepannen med smør.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hell så marinaden i en middels stor kjele og kok opp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

Stek småbiter av bacon i en varm panne. Ha dette over sammen med marinaden, la fettet bli i pannen. kok ut pannen med litt vann og hell i gryta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Legg kjøttet over i kjelen. Tilsett buljong til kjøttet så vidt dekkes og ha i tomatpurè.

La dette nå trekke i minimum 40 minutter eller til kjøttet er mørt. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Rens sjalottløk og surr den (hel) sammen med sjampinjong i en panne med smør. Ha det over i kjelen og smak til med salt og pepper.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

Pynt gjerne med frisk timian ved servering. 

 

Retten kan serveres med godt grovt brød, ris eller poteter. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#Coq au vin #middag #kylling #høne #hane #søndagsmiddag #hjemmelaget #kyllingivin #fransk

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.