Hjemmelaget troikasjokolade – juleforberedelser
Mange er nå i full gang med juleforberedelser og julebakst. Hjemmelaget troikasjokolade er et absolutt å ta med i planleggingen for julebaksten.
Du får mange deilige troikabiter for pengene og du har alltid en godbit på lur.
Troikasjokolade er en av mine egne absolutte sjokolade favoritter å servere til jul.
Det fine er at du kan fryse dem ned og bare ta opp de bitene du trenger, eller du kan oppbevare en hel boks full i kjøleskapet.
Holdbarheten er god så den kan godt stå der en hel måned.
For å være helt ærlig, så forsvinner den nok raskere enn det, så det er jo en mulighet for at du må legge inn en ekstra «bakedag».
Disse troika bitene er helt perfekt og smaker himmelsk:)
Dette trenger du:
2 pk bringebærgele
1 pk myk marsipan
2 pk nougat
2 plater mørk kokesjokolade
50 gram Delfia fett
Fremgangsmåte for å lage hjemmelage troikasjokolade:
Det første du må gjøre er å finne frem en liten langpanne. ca 20×30. Kle den med et bakepapir i bunnen.
Kjevle så ut marsipanen ca 0,5 cm tykk. Den skal dekke hele langpanna.
Smelt så nougaten i mikroen i ca 2 minutt på 500w. Bruk gjerne en microskål om du har det.
Du kan selvsagt også smelte den i vannbad i en kjele også om du synes det er enklere.
Bre nougaten jevnt utover hele marsipanen. Sett formen i kjøleskapet til nougaten har stivnet.
I mens lager du geleen.
Lag to pakker gele med 5 dl. vann. Det vil si mengden vann til en pakke.
Dette for å gi geleen en kraftigere smak og hardere gele. La så geleen avkjøle seg litt,
men ikke så mye at den begynner å stivne.
Den skal være så kald at den ikke smelter nougaten nr du heller den over. Hell geleen over nougaten i formen.
Nå skal geleen stivne helt, la den gjerne stå over natten.
Neste dag er alt stivnet og kaldt. Da er det klart for å dele opp i passende biter.
Noen ønsker små konfektbiter og andre ønsker de litt større. Her er det smak og behag.
Del opp slik du vil ha dem. Tid for å bryte opp sjokolade i passende biter og ha dem i en microskål sammen med delfiafett.
Alternativt kan du smelte den i vannbad over en kjele isteden. Sjokoladen og fettet skal være helt smeltet og glatt.
Husk å aldri gå i fra den på plata da den fort kan svi seg. Rør hele tiden. Det samme gjelder når du smelter i micro.
Ta den ut hvert 30 sekund å rør rundt til den er ferdig smeltet og glatt.
Så er det på tide å dyppe bitene i sjokoladen og legge dem til tørk på en rist eller et bakepapir.
Gjerne i kjøleskapet, da tørker de raskere.
Vips så har du hjemmelaget troikasjokolade som smaker kjempegodt 🙂
God bakst og nam nam….:)
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer