Vilt mat

Viltgryte – finnbiff <3

Vilt er som dere vet, en av mine favoritter. I dag har jeg laget en viltgryte med hjemmelaget potetmos og tyttebær, nydelig godt <3 Noen kaller det også for finnbiff!

Jeg har brukt reinsdyr skav fra Tana i Finnmark. Hver pakke inneholder 400 gram og jeg brukte to pakker.

Dette må du bare prøve..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Oppskrift til 6 personer:

800 gr. reinskav

4 – 5  gulrøtter

5 sjalottløk

1 dl rødvin

1 dl vann

250 gram sjampinjong

2 pk fløte ( 6 dl)

1 pk seterrømme

i kvast med fersk timian

1 pk bacon ( valgfritt)

1 ss salt

1 /2 ts pepper 

1 1/2 ts rosmarin 

1 1/2 ts timian

Eventuelt 2-3 ss viltfond ( kan sløyfes)

10 skiver gudbrandsdals ost ( brunost/ event. geitost)

margarin/smør til steking

 

Rens gulerøtter og kutt i tynne skiver. Ha i en stor gryte. Kutt løk og eventuelt bacon i terninger og stek gyllen på pannen. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tilsett rødvin og kok ett par minutter.

Ha dette opp i den store kasserollen. 

Stek kjøttet litt etter litt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For at ikke kjøttet skal koke, er det viktig at du steker litt og litt. Ha også dette oppi en kjele. 

Stek til slutt sjampinjongen i litt smør til den blir gyllen og ha også den i den store gryta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nå skal du ha i krydder, ost, vann og fløte. La dette koke i ca 20 min før du har i en boks med seterrømme eller creme fraiche.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

La det trekke i ca 3-5 minutter på svak varme.

Smak til med salt og pepper 

Server med hjemmelaget potetstappe og tyttebærsyltetøy. <3 

Velbekomme <3 <3 <3

En passende dessert etter dette er brunsot is, som du finner  her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#viltmiddag #reinskav #reinsdyr #middag #hjemmelaget #kveldskos #rein #finnmarksvidda #gryte #godtimunnen #Tana #festmat

 

 

 

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.