torsk i rød curry
fisk,  Fiskemiddag,  indisk,  torsk

Torsk i rød curry, med mango og koriander

Torsk i rød curry med mango og koriander ble mddagen i dag.

Jeg liker å utforske forskjellige retter og smaker med fisk.

Her i huset er vi veldig glad i curry, og derfor ble dette min utfordring for dagen.

Da retten stort sett var var ferdig fant jeg en mango i kjøleskapet.

Jeg vet at mango passer veldig godt sammen med indisk mat og curry,

men har ikke smakt det sammen med fisk før. Dette måtte prøves.

Hakket da mango i passelige biter og hadde det i helt på slutten. Det smakte himmelsk.

Mangoen veide opp for den litt sterke curryen og var helt utmerket i denne retten.

Har du lyst til å prøve en fiskerett litt utenom den vanlige norske tradisjonen,

bør du lage denne!

 

Ingredienser til 5 stk:

900 gr. torskefilè uten skinn og bein

1 lime, skall og saft

1,5 stor rød paprika

2-3 ss rød curry paste

2 bokser kokosmelk  eller 1 boks og en pk. matfløte)

1,5 dl. vann

2 ss soyasaus

1 ss brunt sukker

1 mango

koriander, hakket

rapsolje til steking

Ris til 5 personer

 

Fremgangsmåte:

Kok risen etter pakkens henvisning.

Begynn med å skjære fiken i passelige stykker.

Her kan du velge selv om bitene skal være små eller store.

Pass bare på når retten skal serveres, at det ikke blir rørt i gryta så fisken smuldrer bort.

Torskebiter klar for å brukes i torsk i rød curry

Skjær deretter opp paprika i strimler.

Paprika i strimler, klar for bruk i tork i rød curry

Finn frem lime og rasp skallet rundt hele. Deretter skjæres den i to og saften presses ut.

Dette gir veldig god smak til retten. Ønsker du mer smak kan du tilsette en halv ekstra.

lime som brukes for å gi god smak på torsk i rød curry

Start så med å varme rapsolje i en vid lav kjele.

Fres rød curry i oljen til du kjenner duften av aromaen godt.

Tilsett så kokosmelk og vann. La dette koke opp.

Ha deretter i fiskestykkene. La det småkoke ett par minutter før du tilsetter

brunt sukker. lime og soyasaus.

Dette vil koke inn i sausen, så ikke rør masse slik at fisken løser seg opp.

Torsk i rød curry snart klar

Legg paprikastrimlene over fisken og la dette trekke/småkoke i ca 10 minutter.

Rett før servering når det er ett par tre minutter igjen,

tilsettes mango i biter samt hakket koriander.

Torsk i rød curry serveres sammen med kokt ris.

Selvsagt kan også nanbrød serveres i tillegg om man ønsker det.

God middag!

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.