Mandelsnurrer til kaffen? Lag av bolledeigen din.
Mandelsnurrer til kaffen?
Lag mandelsnurrer av bolledeigen din. Gjærbakst er og blir en populær og deilig sak.
Det finnes utallige variasjoner å tilberede den på. Her er en litt morsom måte som er litt utenom det vanlige, men du verden så godt.
I denne varianten bruker du makronfyll. Enten kan du lage det selv, eller så kan du gjøre det litt lettvint og kjøpe
en ferdig makronfyllpose på butikken, som du blander med kokende vann.
Oppskriften fikk jeg av en venninne for mange år siden, og er blitt en storfavoritt her i huset.
Her skal du få oppskriften og fremgangsmåten:
2 pk gjær
7,5 dl lunket vann
1 liter melk
300 gr margarin
300 gr sukker
3 ts kardemomme
2,5 kg hvetemel
Stekes på 210 grader i 7 min.
Fremgangsmåte:
Start med å smelte smør i en kjele
Tilsett melk og vann og varm opp til 40 grader om du bruker tørrgjær, 37 grader om du bruker fersk gjær.
( jeg bruker tørrgjær )
Ha dette over i en bakebolle/kjøkkenmaskin. Tilsett sukker, kardemomme og litt mel.
Dryss tørrgjær over melet, bland det litt inn og rør. Tilsett så mer mel helt til deigen så vidt slipper bollen.
Heller for lite enn for mye mel, det er mye av hemmeligheten når du baker gjærdeig.
Når deigen er passe, hvelver du den over på et bakeunderlag, eller benk.
Dekk den til med plastfolie eller et klede. Sørg for at det ikke er trekk i nærheten.
La den heve 1 time, til dobbel størrelse.
Del deigen i emner, 4 eller 6…kjevle hvert emne etter tur, til et rektangel.
Smør på makronfyll.
Bruk en kniv (forsiktig så du ikke skjærer hull i underlaget) eller noe annet, ex.en trinse, til å skjære remser på ca 2 cm.
Snurr hver remse slik som på bildet. Start på hver ende og møt på midten, sørg for at du snurrer samme vei.
Snurr så dette oppå hverandre til et tårn/bolle slik som på bildet.
Alternativt kan du snurre den allerede snurrede remsen rundt fingrene dine for deretter
å trykke enden opp i midten under. Da blir det knuter.
Legg på bakepapir på en stekeplate og hev ca 30 min.
Stek på 210 grader i ca 7 min.
Legg over på rist med en gang for avkjøling.
Nå er deilige mandelsnurrer klare til å serveres. Disse er så gode i seg selv,
med mye smak så du trenger ikke melis på dem.
Mandelsnurrer nytes best ferske, men kan også fryses for senere bruk <3
#gjærbakst #mandelsnurrer #godttilkaffen #lovely #art #hjemmelaget #bolledeig #yummi #dessert #kake
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!