Kylling i sursøt saus
Kylling /fugl,  Kyllinggryter

Deilig kylling i hjemmelaget sursøt saus.

Deilig kylling i hjemmelaget sursøt saus er bare helt konge. Som jeg har sagt gang på gang, hva er vel bedre enn mat laget fra bunnen av? Jeg forstår godt at man noen ganger må ty til ferdigkjøpte produkter fordi man ikke har tid til å lage selv.

Men greia er at det tar ikke alltid så mye lengre tid å lage det fra bunnen av, hvis man har oppskriftene for hånden. Dette er litt av grunnen til at jeg startet denne bloggen. Både for at du der hjemme kan navigere deg rundt her og finne oppskrifter, og for at jeg selv lett finner dem igjen:)

Denne oppskriften tar litt tid å lage, men det er ingen problem å lage de forskjellige tingene over tid. Sausen skal koke en time, men den kan man lage dagen før for eksempel.

Kyllingetten er ihvertfall veldig god, og smaker sååååå mye bedre enn kjøpt:)

Det du trenger til kylling i sursøt saus ca 5 personer er:

( marinade og saus kommer lengre ned)

Tips: Her kan du faktisk ta det du har for hånden av grønnsaker, farger på paprika osv…

500 gr. kyllingfile

3 små gullerøtter

1/2 – 1 grønn paprika

1/2 – 1 gul paprika

1/2 – 1 rød paprika

1 boks annanas i biter

1 boks bambusskudd

( du kan bruke minimais, vannkastanjer osv.)

ris

Marinade:

2 eggehviter

2 ts. maizenna

Pisk dette sammen til det ikke er flere klumper

Legg kyllingbiter som du har skåret opp, i marinaden. La stå på benken minst en time.

( Her kan du klargjøre og la stå i marinaden i kjøleskapet over natta)

Sursøt saus:

Saus:
3 ss tomatpuré
3 fedd hvitløk
2 cm ingefær (revet)
8 dl vann
1 stk hønsefond (evt en buljongterning)
3 ss soyasaus
2 ss lys eddik (7%)
3/4 dl sukker
Laken fra en liten boks ananas
3 ts maizenna

 Nå skal du få fremgangsmåten om hvordan du lager sausen. Begynn med å

frese  presset hvitløk og tomatpure i litt olje i ca 1 minutt.

Ha i alle de andre ingrediensene til sausen, unntatt maizenna, og la det småkoke i ca 1 time.

 Bland maizenna ut i litt vann og ha det i sausen. Rør godt og la det koke til sausen tykner.

Jeg bruker den gule pakken med maizenna.

Nå kan du godt sette risen på kok. Den skal koke i ca 20 minutter. Les pakningsvedlegget på den risen du bruker.

Deretter skjærer du grønnsakene i staver.

Så tilbake til kyllingen.

Bland litt salt (ca 1 ts) i kyllingen før du steker den. Stek kyllingen i godt med olje i en wokpanne på høy temperatur. Ikke ha for mye kylling i pannen om gangen, jeg stekte de i fire omganger.

Kyllingbitene skal bli lett gyldne.

La bitene renne av seg på litt tørkepapir etter steking. Dette for å få bort overskuddsolje.

 Wok så grønnsakene passelig møre.

Bland grønnsakene og kyllingen og hell på sausen.

Bilde av grønnsaker og kylling blandet, klar for å helle over sausen til kylling i sursøt saus
Bilde av grønnsaker og kylling blandet, klar for å helle over sausen til kylling i sursøt saus

Til slutt blir dette til en deilig kylling med hjemmelaget sursøt saus. Server ris til og spis med god samvttighet. Du har vært flink, og alt er laget fra bunnen av:)

God middag!!

Bilde av ingrediensene samlet i en gryte til å bli kylling i sursøt saus.
Bilde av ingrediensene samlet i en gryte til å bli kylling i sursøt saus.

Nå er maten klar til å serveres og nytes:)

Bilde av deilig kylling i hjemmelaget sursøt saus med ris.
Bilde av deilig kylling i hjemmelaget sursøt saus med ris.

#kylling, #sursøt,  #saus, #middag, #deilig, #kyllingmiddag, #mat #hjemmelaget

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.