17 mai marsipankake med sukkerbunn som aldri svikter.
Det er ikke all verdens lang tid til 17 mai. Mange er allerede begynt å tenke ut både meny og kaker. Tenkte å komme med ett lite tips angående kake i dag. Dette er en fin variant synes jeg. En deilig marsipankake som er 17 mai pyntet.
Du lager en vanlig bløtkakebunn. Fyller den med det du liker og legger marsipan over.
Deretter lager du remser av hvit og blå marsipan som du legger over som på bildet. Roser kan du lage på denne måten.
Små blomster kan lages av utstikkere som du kjøper på hobbyforretninger/cacas osv.
Nederst på kanten har jeg royal icing.
Jeg unngår alltid å pynte en marsipankake med krem på utsiden. Det resulterer alltid i at kaken smelter bort. Bruk Royal icing og sprøyt ut en fin bord istedet.
Her skal du ihvertfall få min bløtkakebunn/sukkerbrød oppskrift, som aldri feiler :
5-6 egg
1/2 ts bakepulver
30 gr potetmel
180 gr sukker
120 gr hvetemel
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland de tørre ingrediensene og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott eller på lav hastighet i kjøkkenmaskinen. Pass på at luften ikke piskes ut av kakerøren, det er den som lager en luftig kakebunn.
Smør en form på 24-26 cm med smør og strø med hvetemel på bunn og kanter. Rist formen og hell ut det overflødige.
Stek nederst i ovnen på 160 grader i ca 45 minutter.
For å variere mengde og tilpasse til de fleste kakeformer , kan du bruke følgende oppskrift:
1 egg
30 g sukker
20 gr hvetemel
5 gr potetmel
litt bakepulver.
Gang opp til den størrelsen du ønsker. En langpanne, for eksempel 12-14 egg.
I min kake fyller og trekker jeg med:
1 lite glass hjemmelaget bringebærsyltetøy eller ett lite glass kjøpt Nora bringebærsyltetøy
(Bruker aldri de billigste syltetøyglassene, for de er som regel mye sukker og lite smak i )
4-5 pk kremfløte
litt sukker/vaniljesukker til fløten
Pals marsipan
( Ps. jeg er IKKE sponset av noen av disse navnene jeg har oppgitt. Dette er det jeg alltid har brukt)
Del kakebunnen i tre. Dynk med melk eller juice. Smør godt med bringebærsyltetøy på det første laget. Fyll på med pisket krem. Legg på neste lag. Dynk. Fyll inn vaniljekrem som du har blandet med pisket krem. Du kan eventuelt smøre et tynt lag med syltetøy under vaniljekremen om du ønsker det.
Legg toppen på kaken. Smør opp hele kaken med pisket krem.
Deretter legger du over marsipanlokket som du har kjevlet ca 5-7 cm større enn kaken, på hver side….
Du kan se step by step hvordan jeg kjevler og legger marsipanlokk her.
Håper du likte den 🙂
Ha en strålende dag.
Love from Linda
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
4 kommentarer