Den ultimate 17 mai desserten til festlig lag!
Den ultimate 17 mai desserten er vel noe alle kunne tenke seg?
Det nærmer seg 17 Mai med stormskritt. Mange inviterer til festlig lag i sitt eget hjem.
Hva er vel hyggeligere da enn å lage en helt spesiell dessert som du virkelig kan imponere med?
Jeg postet et innlegg tidligere som heter regnbue dessert med pasjonsfrukt moussè.
Den er kjempegod og laget på litt av det samme prinsippet som denne.
Her kan du variere mulighetene etter hvilken anledning det gjelder.
Du kan lage den med vann, slik at alle kan spise den, eller du kan sprite den litt opp i festlige lag
– kun til voksne. Da blir det som en drink.
I oppskriften finner du begge varianter.
Du bør selv smake deg frem hvor mye alkohol du vil ha i, det er ikke godt om geleen smaker sprit.
Erstatt sprit med vann osv, så du får riktig mengde veske.
NB! Vær uansett forsiktig når du spiser dette, og gi beskjed til gjestene dine hva du har oppi!
Det du trenger til den ultimate 17 mai desserten er:
2 pk rød gelè
1 pk blå gelè
1 pk marshmallows
(eventuelt 3 dl vodka)
vann
pynt.
Fremgangsmåte:
Nå skal det røde i flagget lages:
Kok opp 1,5 dl vann. Bruk 2,5 dl, hvis du skal lage den uten alkohol.
Ha det røde gelè pulveret oppi og rør godt så alt løser seg opp.
Når dette blir ca 30 grader har du i 1 dl vodka.( Hvis du skal ha alkohol i)
Bland dette sammen og hell det i serveringsglasset.
Nå skal du lage det hvite i flagget:
Ha en 1/2 pk marsmallows i en kjele med 1-2 ss vann. Rør til alt er oppløst og rennende.
Nå må du raskt helle dette i en sprøytepose og sprøyte en omgang over den røde gelèen.
Dette må gjøres raskt, da dette stivner ganske fort.
Så er det blått som står for tur.
Kok opp 1,5 dl. vann. 2,5 dl uten alkohol som den røde.
Ha i det blå gelè pulveret.
( hvis du synes det blir mer likt lilla, kan du tilføye litt blå farge fra for
eksempel wilton gelè farger eller andre farger)
Når det er ca 30 grader har du oppi 1 dl vodka. Ha det over det hvite i glasset.
Nå må du lage en ny runde med marsmallows.
Ha en 1/2 pk marsmallows i en kjele med 1-2 ss vann. Rør til alt er oppløst og rennende.
Nå må du raskt helle dette i en sprøytepose og sprøyte en omgang over den røde gelèen.
Dette må gjøres raskt, da dette stivner ganske fort.
NB: Selv om geleèn stivner fort,må du ikke la deg friste til å lage begge omganger på en gang.
Siste omgang. Nå trenger du en siste runde med rød farge.
Gjør som tidligere.
1,5 dl vann + 1 dl vodka, eller 2,5 dl. vann.
Ha over det hvite i glasset.
Bare pass på at alt er stivnet før du heller over nye ting.
Desserten er nå ferdig. Den trenger nå kun å få avkjølt seg skikkelig og stivne.
Pynt med flagg og mynte blader før servering.
Kos dere og god feiring 😀
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
16 kommentarer