Lavkarbo suksessterte – nam så godt!
Lavkarbo suksessterte – smaker som vanlig suksessterte. kjempegod.
At du spiser en lavkarbodiett trenger ikke bety det samme som å ikke kose seg.
Tvert imot! Det er utrolig mye godt man kan lage, både middag, bakst og kaker.
Det er flere grunner til at folk velger denne type diett.
Det kan være for å gå ned noen kilo, men det kan også være for helsen sin skyld.
Jeg opplever også at flere og flere er interessert i denne livsstilen,
og jeg får stadig spørsmål om diverse oppskrifter.
Derfor er det nå ganske mange lavkarbo oppskrifter som kommer ut på bloggen min om dagen.
Her skal dere få oppskrift på en kake som jeg vet mange er veldig glad i.
Suksesskake, suksessterte, gulkake osv. Kjært barn har mange navn.
Denne gangen kommer oppskriften som lavkarbo.
Kaken smaker helt himmelsk!
Kjenner svært lite forskjell, om man kjenner noe i det hele tatt.
Hele kaken har ca 18 karbohydrater, så her er det bare å kose seg;) (ca. 1-2 carb pr. stk.)
I tillegg er denne kaken både sukkerfri og glutenfri, så ypperlig å servere til diverse allergikere.
Start gjerne med fyllet siden det skal stå lengst å avkjøle seg.
Se fremgangsmåte litt lengre ned på siden.
FYLL
6 Eggeplommer
1 dl Kremfløte
64 g Tagatesse
150 gram smelta smør
BUNN
6 Eggehviter
200 gram Malte mandler
100 gram Tagatesse ( lavkarbosukker)
1 ts bakepulver
2 ss smør – smeltes
FREMGANGSMÅTE:
Pisk eggehviter og tagatesse sammen til det blir luftig og stivt.
Vend forsiktig inn malte mandler og bakepulver. Vend tilslutt forsiktig inn smelta smør.
Dette kan du sløyfe om du ønsker, men gjør at bunnen blir saftig og god.
Smør en rund form på ca 24 cm. Klipp gjerne til bakepapir å ha i bunnen av forma,
så er det mye lettere å få den ut senere.
Stek bunnen på 160 grader i ca. 35 minutter.
Blir den mørk på toppen før den er ferdig, legg et bakepapir over.
Stikk en kake pinne i å kjenn om kaken er ferdig. Det skal ikke være deig på pinnen når du tar den ut.
KREMEN:
Smelt smøret og trekk til side for avkjøling.
Finn en ny kjele og bland egg, tagatesse og fløte. Varm opp på svak varme. Det er veldig viktig at dette ikke koker!
Etterhvert som det varmes opp, vil det tykne. Du må røre hele tiden.
Når kremen er blitt så tykk at du ser bunnen når du skraper litt med sleiva, da er den ferdig.
Bland nå smøret opp i eggeplommene og rør forsiktig.
Sett nå inn i kjøleskapet til det blir kaldt.
Om dette skiller seg mens det er varmt, er det ok. Rør flere ganger mens det kjølner.
Når kremen er kald, er den glatt og fin og klar for å has oppå kaken.
Lavkarbo suksessterte er nå klar til servering!
Jeg smelta litt sukkerfri sjokolade å hadde på toppen. Syns det gjør seg fint både for utseende og smak.
Lykke til og velbekomme <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!