Lavkarbobrownie med avokado, deilig
Lavkarbobrownie med avokado. – Bare 2,25 karbs i hvert stykke.
Ja du hørte riktig! Denne fantastisk gode brownien er laget med avokado.
Om du ikke er så begeistret for avokado er det ingen krise. Det smaker ikke avokado!
Den smaker kjempe godt. Med smeltet sjokolade og karameliserte mandler på toppen er det helt konge.
Min samboer liker ikke avokado. Han fikk servert kaken og syntes den var kjemepgod.
Han trodde ikke på meg da jeg fortalte hva som var inni…..
En fantastisk næringskilde, samt fett kilde for de som er på lavkarbo diett…
Denne kaken blir ikke så seig som en ordentlig brownie, men smaker som en super digg sjokoladekake brownie.
Nam, nam…..<3
Sett ovnen din på 180 grader. Finn frem en form på 24×24 cm. ( da blir hver bit på 3,5 karbohydrater = 16 biter)
Min form var på 28×28 cm. Jeg fikk 25 biter. Hver bit er 2,25 karb.
Valget er ditt hvor tykk du vil ha den.
Ha bakepapir i formen.
Oppskrift på lavkarbobrownie med avokado:
90 gram sukkerfri sjokolade
2 ts. virgin cocos olje
230 gr malt avokado. (2-3 stk)
2 egg
45 gr. sukkerfritt sukker. Gjerne Tagatesse. Det gir den beste sukker smaken.
50 gr. mandelmel
60 gr. kakaopulver uten sukker
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 ts vanilje essens. Jeg bruker vaniljepulver (ekte)
Topping:
50 gr smeltet sukkerfri sjokolade
ca 50-100 gr hakkede mandler
litt tagatesse (1 ss)
1 ss smør
Fremgangsmåte:
Begynn med å kjøre avokadoen i foodprosessoren.
Bland så avokado, egg, sukker, mandelmel, kakao, bakepulver, salt, vanilje og smeltet sjokolade i bakebollen.
Visp sammen til en tykk og god røre.
Ha røra i formen og sett inn i ovnen på 20-25 minutter. Kakepinnen skal være ren når du tar den ut.
Ferdig stekt!
Nå smelter du sjokolade og lager mandel blandingen.
Hakk mandler. Ha en ss tagatesse på panna på full varme sammen med mandlene. Rør til det er smeltet. Ha så i 1 ss smør.
Rør rundt til det smelter.
Ha blandingen over på et bakepapir. Del nøttene fra hverandre og la det bli kaldt.
ha smeltet sjokolade over kaken på kryss og tvers med en teskje. Strø til slutt over mandlene og del opp i biter.
Nydelig<3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!