Lavkarbo nanbrød med hvitløkssmør
Lavkarbo nanbrød med hvitløkssmør er digg.
Hvem leter vel ikke etter den perfekte oppskriften på nanbrød når man spiser lavkarbo?
Det er jo godt til så mye.
Jeg har funnet en oppskrift her fra Diet Doctor.
Brødene skal steke på pannen og blir litt seig i konsistensen, slik som vanlige nanbrød skal være.
Selvsagt smaker det ikke helt likt, men en grei erstatning så langt.
Her får du oppskriften som gir 8 brød:
1,75 dl kokosmel
2 ss fiberhusk
1/2 ts. løkpulver
1 ts bakepulver
1 ts salt
75 ml kokosolje eller rapsolje
4,5 dl vann
nigella seeds
kokosolje eller rapsolje til å steke i
100 gr smør
2 hvitløksfedd
maldonsalt
Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene i en skål. Tilsett olje og varmt vann og rør godt.
La dette svelle noen minutter og del deigen i 8 biter.
Lag små runde brød som du klemmer flat. Klem litt nigella seeds på begge sidene.
Smelt smør og hakk hvitløk. Brødene skal pensles med dette når de nesten er ferdig stekte.
Stek brødene på svak varme til de er ferdig. Kan ta noen minutter.
Legg dem gjerne i en ildfast form og hold dem lunkne i stekeovnen mens du venter på middag….
Server dem gjerne til en god indisk middag, for eksempel indisk lam korma, ( lavkarbo) eller spis dem alene dyppet i resten av hvitløks smøret.
Velbekomme <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!