Cottage cheese kaker lavkarbo – vegetarisk
Cottage cheese kaker lavkarbo – Er kjempegode vegtariske middagskaker.
Det er ikke alltid så lett å finne på noe å spise i et lavkarbo kosthold. Ihvertfall ikke hvis man er ny.
Noen ganger kan man bli litt lei av kjøtt og fisk også, og gjerne kunne tenke seg en vegetarisk variant.
Fikk spørsmål i går om disse vegetar cottage cheese kakene kunne spises på lavkarbo.
Nå er det egentlig cream cracker kjeks i disse, som ikke bør spises,
men her har jeg prøvd meg frem og erstattet den med andre ting.
Kakene ble absolutt like gode, og man kan spise dem også i et lavkarbo kosthold.
Jeg kan ikke si nøyaktig hvor mange karbohydrater det er i hver kake,
men etter det jeg har regnet ut er det mellom 1 og 2 karb. pr. kake.
Sjekk valnøttene på butikken. Det varierer på hvor mange carbs det er fra merke til merke.
Jeg har også cottage cheese kaker på bloggen min som ikke er lavkarbo.
Her er oppskriften på 8 kaker.
1/2 liten løk males
Ha i 2 dl. valnøtter – males også
1,5 dl. cottage cheese – mal
1,5 ss mandelmel
1/2 ts. fiberhusk
krydder etter eget ønske.
Jeg brukte knorr sitt grillkrydder, samt litt salt og pepper.
Fremgangsmåte:
Den enkleste måten å lage disse på er å bruke en foodprosessor.
Først løk. Bruk kniven i foodprosessoren. Kjør den til løken er helt finmalt.
Tilsett så valnøtter. Gjør det samme med de.
Deretter fyller du på med cottagecheese. Kjør så hele massen blir en røre/deig uten klumper.
Tilsett nå krydder, mandelmel og fiberhusk.
Jeg liker å bruke grillkrydder, salt og pepper.
Har du friske urter tilgjengelig kan du med fordel ha noen oppi.
persille, gressløk, basilikum er noen alternativer.
Smak deg frem på røra.
1 egg vispes litt for hånd før du blander det også oppi røra.
( Se den opprinnelige oppskriften «vegetariske cottage cheese kaker)
Lag kaker og stek på panna i en blanding av raps olje og meieri smør.
Deigen kan være litt løsere enn de opprinnelige kakene,
det betyr bare at du må la de steke litt lengre og på svak varme!
Kan serveres med kokte grønnsaker, salat, blomkålris eller i hamburgerbrød. eller oopsie
( lavkarbo selvfølgelig)
Eller spises som de er, varm eller kald. Super som lunsj!
Nydelig <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!