Lavkarbobrød – Verdens beste, det er jeg sikker på
Lavkarbobrød – verdens beste. Jeg har prøvd flere brød, og dette er det definitivt beste jeg har smakt så langt!
I dag skal dere få oppskriften på verdens beste lavkarbobrød.
Ikke er det vanskelig å lage heller.
Disse brødene blir luftige og helt fantastisk gode.
Erstatter vanlig brød helt perfekt, i alle fall etter min smak. Jeg er glad i frø i brød uansett, og disse brødene gir mye deilig smak.
Dette er også brød for de som ikke kan spise vanlig hvetemel.
Prøv og avgjør selv.
Oppskriften fant jeg i et diskusjons forum på nett.
Oppskrift på verdens beste lavkarbobrød:
6 egg
2 ts bakepulver
2 gode ss creme fraiche
5 dl lunket vann
300 gr mandelmel
2 ss fiberhusk/Psyllium
1 ss pofiber
6 ss olje
100 gr. linfrø
100 gr sesamfrø
100 gr solsikkekjærner
40 gr gresskarkjerner
1 ts salt
1 ss sukrin
Fremgangsmåte:
Bland alle frø sammen i en foodprosessor, eller bruk stavmikseren kjapt,
og bland så med resten av de tørre ingrediensene. Ha væsken i bakebollen og bland det tørre i. Siden det ikke er gjær i denne oppskriften, trenger ikke vannet en bestemt temperatur. Jeg pleier bare å ha litt lunket vann.
La kjøkkenmaskinen jobbe ett par minutter med deigen.
La så deigen hvile i ca 10 minutter i bakebollen.
Nå kan du enten lage ett høyt brød eller bruke to smurte former, og bake to lave.
På et lavt brød er det ca 1,2 gr karbohydrater pr. skive. Lager du ett stort ganger du med to.
Disse brødene er nydelige og veldig mektig. Spiser du vanligvis to skiver, er det stort sett nok med ei her.
Smør formene veldig godt med smør. Alternativt ha litt smør i forma og deretter et bakepapir, da er det enklere å få brødene ut av formen etter steking.
Brødene trenger ikke etterheving etter at de er fyllt i formen.
Brødene skal stekes på nederste rille ved 175 grader i minst 90 minutter.
Ta brødet forsiktig ut av formen, snu det på hodet og bank forsiktig for å høre om det er ferdig.
Høres det hult ut, er det klart. Legg det så på rist for avkjøling.
Når brødet er kaldt, skjærer du det opp i skiver og fryser ned i porsons pakker med 2-3 skiver i hver pakke.
Da har du alltid ferskt brød.
Lykke til 🙂
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
4 kommentarer