Cloud bread – eller Oopsie om du vil – Lavkarbo
Cloud bread for sin luftige konsistens eller Oopsie som de også blir kalt, er et brød du kan bruke til veldig mye.
Det har ingen karbohydrater, og er derfor super til for eksempel: minipizza,
hamburgerbrød, pølsebrød, brød, til taco, m.m.
Du kan også blande inn en håndfull frø om du skulle ønske det. Sesamfrø, linfrø, solsikkefrø osv.
Hvert brød inneholder rundt 56 kcal, det er glutenfritt, og siden det er laget med egg inneholder det masse proteiner.
Her skal du få oppskriften.
Cloud bread
3 egg
100 gr. kremost ( Philadelfia eller noe annet)
litt salt
1/2 ts. Fiberhusk ( kan droppes)
1/2 ts. bakepulver ( kan droppes)
De blir litt mer «mat» i dem om du bruker fiberhusk og bakepulver.
Jeg synes det er kjempegodt å bruke det i, men det er helt opp til hver enkelt.
Prøv en porson av hver, og test hva du liker best selv.
Fremgangsmåte:
Separer eggehviten og plommene og legg de i hver sin bolle. Visp eggehvitene med litt salt i. Det skal bli helt stivt.
Bland eggeplommer og kremosten godt, og bland inn fiberhusk og bakepulver om du ønsker det.
Vend deretter inn den stivpiskede eggehviten forsiktig inn i eggeplomme blandingen.
Behold så mye luft som mulig i eggehvitene.
Legg 6-8 cloud bread på hver stekeplate. Husk å bruke bakepapir.
Stek midt i ovnen på 150 grader i ca. 25 min – til de blir gyldne.
Disse kan du også spise sammen med eggeomelett muffins.
Lykke til og – NYT!
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
4 kommentarer