Reinsdyr,  Vilt mat

Braisert reinsdyrskank, utrolig mørt og deilig <3

I dag skal dere få oppskriften på braisert reinsdyrskank som bare smelter i munnen,

og som det er sesong for nå…

Tidligere har jeg laget både lamme skank og reinsdyr indre/ytrefilè.

De av dere som har fulgt bloggen min, vet at jeg elsker reinsdyr kjøtt.

Lamme skank var noe av det beste jeg spiste på ferie i Kroatia for noen år siden.

Dette er utrolig mørt og godt, du trenger bare gaffel, for kjøttet løsner av seg selv.

Skankene er som regel frosne, så husk å ta de ut til tining dagen før.

Har du lagt de i kjøleskapet bør du ta de ut 1 time før du skal begynne å tilberede de.

Til dette serverer jeg selleri og mandel potetmos, samt lettkokte ferske rosenkål og vilt saus

Tilberedning:

Tørk av skankene og gni de inn med ny kvernet pepper og salt.

Varm opp en stekepanne på høy varme med litt godt smør

( jeg bruker  kviteseids smør, synes det er kjempe godt) og litt olje og brun skankene på alle sider.

Reinsdyrskank som skal bli braisert reinsdyrskank

 

Sett de til side i ei dyp ildfast form.

Beregn 1 skank pr. person

salt

pepper

smør

olje

STEKESJY SOM SENERE ER KRAFT TIL SAUS:


2 terninger kjøttbuljong
5 dl vann
1 gulrot
1/2 løk
2 laurbær blader
10 stk knuste einebær
2 skiver sellerirot
2 fedd hvitløk i små biter
2 dl rødvin

1 norsk eple

 

Fremgangsmåte:

Kok opp vann og ha buljongterninger oppi. Rør godt til alt er helt oppløst.

Tilsett grønnsakene kuttet i små biter, samt rødvin, laurbærblad, hvitløk og einebær i gryta. 

 Kok opp og la det så simre i ca 1 time. Sett skankene i en dyp ildfast form og hell kraften over.

Ha folie over og sett skankene i ovnen på 190º i ca 3 timer.

Braisert reinsdyrskank klar til servering

Når skankene slipper beinet vil det si at disse er ferdig.

Vilt saus:

Sil av kraften fra formen i en panne.
Kok kraften ned til det halve. Her kan dere bruke brun maisenna jevner

ca. 2 ts som tilsettes litt etter litt i panne under koking for å jevne sausen noe.

Smak til med salt og pepper.  Tilsett litt fløte, noen skiver brunost og litt tyttebær syltetøy. 

Potet og sellerirotmos:

Skrell ½ sellerirot og 1 kg. potetet

Dette kuttes i store terninger og kokes mør.

Sil av vannet og damp godt. I pannen smeltes smør sammen med fløte og litt melk.

Kok opp og tilsett potetene. Stampes eller kjøres med stavmikser. Tilsett mer melk om nødvendig.

Smak til med salt og pepper. Det er viktig å ikke tilsette salt før puréen er kjørt glatt (da unngår du lim aktig konsistens).

Server selvsagt braisert reinsdyrskank med litt tyttebær syltetøy.

Velbekomme <3

Braiset reinsdyrskank på tellerken med god vin til.

#vilt #middag #braisertereinsdyrskanker #reinsdyr #reinsdyrskank #mat #deilig #love #høst #lindaisabelleblogg

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.