Biffwok med cashewnøtter!-deilig thaimat
Biffwok med cashewnøtter er vel enklere å si enn det opprinnelige navnet:
Neau Pad Med Ma Muang Him Ma
Jeg har virkelig fått opp øynene for Thailansk mat de siste par årene.
Det er nydelig, og litt annerledes enn det vi er vant med her i nord.
Jeg elsker sterk mat, samt chili, ingefær og hvitløk. Dette er ofte ingredienser i slik mat.
Har du ikke prøvd å lage Thai mat selv, kan du starte nå.
Enkelte retter er litt mer omfattende enn andre, men veldig gøy og veldig godt.
Denne retten kom opprinnelig fra Kina. Den var i utgangspunktet med peanøtter og kylling,
men thaiene gjorde den om til sin ved å tilsette cashew nøtter istedet,
samt kan den serveres både med kylling og oksekjøtt/biff. Denne er basert på biff.
Du trenger til biffwok med cashewnøtter for 3-4 personer:
4-500 gr.Biff biter, kuttet i små biter
1 pose cashew nøtter (2-300 gram)
1,5 løk skjært i båter
Tørkede chili,-så mange du vil ha
( Jeg brukte to hele ferske chili. De skal frityrstekes, så mye av den sterke smaken forsvinner)
4-5 stenger vårløk
( Jeg hadde dessverre bare en stang tilgjengelig)
3 ss hakket hvitløk
mel
olje
I tillegg trenger du til dressingen/sausen:
Østers saus – 2 dl. ( Kan erstattes med mer av de andre ingrediensene)
4 ss soyasaus
2-3 ss søt soyasaus
4 ss sukker
1 ss sesam olje
1 ts hvit pepper
3- 4 dl olje
Fremgangsmåte:
Kutt opp kjøttet.
Lag sausen
Dryss litt salt og pepper på kjøttet og vend det i hvetemel.
Ha olje i en kjele og stek kjøttet raskt. Det tar bare noen sekunder på hver side.
Det skal ikke gjennomstekes, bare få en gylden hinne over det hele. Kjøttet blir utrolig fort stekt med en slik metode.
Gjør det samme med cashewnøtter hvis du kjøper dem rå. Ellers kan du bruke ferdig rista cashewnøtter fra butikken.
Chilien også. Bruker du fesk chili, skal den steke til du ser at den slipper litt luft.
La den bli stekt på begge sider. Når du tar den opp, blir den slapp. Når den er kald, deler du den opp i biter.
Bruker du tørket chili, vil den blåse seg opp og bli helt rød eller sort.
Stekt kjøtt….
Legg det ferdigstekte kjøttet på et kjøkkenpapir for å trekke ut litt olje.
Fjern nå oljen fra kjelen/wokpanna men la litt være igjen.
Stek nå hvitløk og løkbiter. Pass på at hvitløken ikke blir brent.
Løken skal ikke være myk, men få en fin glans – koke litt i oljen. Løken blir da veldig god og søt.
Tilsett nå chili, nøtter, kjøtt og saus i kjelen. Skru av varmen og sett på lokk, la det surre litt i 5-10 min.
Tilsett vårløken de siste minuttene.
Server biffwok med cashewnøtter sammen med jasminris. Velbekomme <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
4 kommentarer