Kremet potetsalat med grønt eple og rødløk. <3
Kremet potetsalat med grønt eple er en av klassikerne på etthvert grill koldtbord.
Potetsalat kan lages i mange forskjellige varianter.
I denne har jeg brukt et syrlig eple for å heve friskheten.
I tillegg har jeg brukt rødløk og friske urter som gir salaten en fin farge og en spennende smak.
Kremet potetsalat er nydelig og absolutt verdt å lage til neste grillkveld.
Oppskrift på kremet potetsalat med grønt eple:
ca 1 kg poteter
1/2 – 1 boks creme fraiche
2-3 ss majones
skallet og saften av 1/2 sitron
1-2 fedd hvitløk
1 liten rødløk
en god neve frisk basilikum
1 stk grønt syrlig eple
4 ss frisk gressløk
2 ss kapers og sylteagurk mix
salt og pepper etter smak
Kok gjerne potetene dagen før om du har mulighet. De bør være kalde når du blander de i salaten.
Fremgangsmåte:
Start med å kutte kald potet i terninger. ca 2 x 2 cm.
Rens det grønne eplet og fjern kjernehuset. Kutt det i små terninger.
Kutt også rød løk i små biter. Ha dette sammen i en bolle.
Bland sylteagurk og kapers og kutt dette opp til en blanding.
Her kan du godt bruke en liten foodprosessor eller annen type kutter, da går dette veldig raskt.
Hakk frisk basilikum i småbiter og ha i bollen sammen med agurk miksen.
Bland så de gjenværende ingrediensene som creme fraiche, majones,
sitron og hvitløk til en dressing og bland i potetsalaten.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha kremet potetsalat med grønt eple over i en ren skål, og den er klar til servering <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer