Coleslaw – et must til hamburger og grillmat <3
Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla etter koelsla, som betyr kålsalat.
Coleslaw er en salat som ofte brukes til hamburgere og grillmat.
Den passer veldig godt sammen med kraftige smaker,
og passer derfor godt til barbequesaus og grillet mat.
Den er også god til kjøttkaker og fiskekaker i brun saus.
Oppskrift til 10 personer eller en stor skål:
1 stk hodekål revet eller hakket i tynne strimler
3 stk store, revne gulrøtter
1 ss salt (skal skylles ut)
1,5 dl creme fraishe
1,5 dl majones
3 ss sukker
2-3 ss HP – saus
3 ss finhakkede sylteagurk
3 ss sitronsaft
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Start med å kutte kålen i små biter. Deretter rives gulrøttene på den grove delen av rivhjernet.
Ha de ferdig revne grønnsakene i en stor bolle.
Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).
Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig.
Har du salatslynge er den veldig fin å bruke til dette.
Om ikke, klem vannet godt ut av salaten med hendene eller om du bruker noe hardt å trykke med.
Tørk salaten så godt som mulig med tørkepapir etterpå.
Salaten skal være så tørr som mulig så den ikke renner etter at dressingen/sausen er blandet inn. Da blir den vassen.
Bland så sammen de øvrige ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Vend det inn i grønnsakene. Ha over i en skål og server!
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
5 kommentarer