Kenyansk oksegryte klar til å nytes
Kjøtt,  kjøttgryte,  Mat fra hele verden,  Middagsmat,  Oksekjøtt gryter,  Storfe

Kenyansk oksegryte med karri og kokosmelk.

Jeg har en lidenskap for god mat. Kenyansk oksegryte er en spennende rett.

Jeg er en person som elsker å utforske nye typer gryteretter så finnes det mange oppskrifter på min blogg med dette temaet.

For det første er det kjempegodt, men det er også super mat når man skal ha gjester.

 I dag falt valget på en Kenyansk gryte. Jeg synes det er kjempe spennende å lage mat fra andre land.

Der brukes det krydder og smaker på en helt annen måte enn det som er vanlig her til lands.

Vi har allerede importert mange utenlandske retter til vårt middagsbord,

men noen ganger finner vi likevel retter og oppskrifter vi aldri har hørt om før.

Kenyansk oksegryte er nok ikke en av de mest avanserte og ukjente rettene,

men den har noen spennende krydder, og smaker helt fortreffelig.

Her skal du få oppskriften på denne deilige gryten som har smak av karri <3

 

Du trenger til 4 personer:

1000 g flatbiff av storfe i terninger

4 ss olje og smør til steking

6 dl kokosmelk

4 stk små gulrot

2 stk løk

2 stk grønn paprika

2 stk rød paprika

4 stk tomat

2 ts salt

3 ss karri

1 ts malt nellik

 

Ps: Du kan selvsagt bruke høyrygg og lignede kjøtt istedet for flatbiff,

men da må du huske på at koketiden blir en helt annen.

Koketid på høyrygg er ofte 2-3 timer.

 

 

Fremgangsmåte:

Hakk opp løk, tomat og gulrøtter i små biter. Paprika i strimler.

Skjær kjøttet i små biter og stek på pannen i en blanding av smør og olje.

Bilde av kjøtt til Kenyansk oksegryte

Ha kjøttet sammen med de oppkuttede grønnsakene samt krydder i en gryte.

Ha litt vann i pannen og kok den ut. Hell kraften i gryten.

Stekekraften er viktig å ha med side den inneholder mye av den gode smaken.

Bilde av grønnsakene til kenyansk oksegryte

Tilsett kokosmelken og la dette småkoke i ca 30 minutter.

Kenyansk oksegryte klar til å serveres

Server med ris og en god salat.

Kjempegod Kenyansk oksegryte <3

Kenyansk oksegryte med karri og kokosmelk klar til å nytes

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.