Chilismør , en variant av det kjente hvitløkssmøret.
Kryddersmør/chilismør er deilig tilbehør til så mangt.
Lag gjerne en stor porson nå når det er sommer.
Disse typer smør er kjempegode å brue på fisk, i bakt potet, på biff, på loffen, i hvitløksbrød og mye mer.
Frys ned i posjons «pølser», så er det enkelt å ta opp fra fryseren når du skal bruke det.
Det ligger flere typer kryddersmør på bloggen min. Denne er med chili og veldig god.
Du kan selvsagt variere mengden av chili som du selv ønsker. Jeg synes denne mengden er perfekt for vårt bruk.
Her er oppskrift på hvitløksbrød som du også kan ha dette smøret inni om du ønsker det.
Oppskrift:
300 gram smør av god type
4-5 soltørkede tomater i lake
1 fersk chili
3-4 fedd hvitløk
3 stenger vårløk
salt
pepper
2 ss chilidrops ( valgfritt)
Fremgangsmåte:
La oss lage litt chilismør. Begynn med å hakke alt opp i veldig små biter, eller mos om du kan.
Jeg bruker en liten håndholdt Tupperware sak som jeg hakker alt i. Veldig praktisk.
Ha alt over i en bolle og rør sammen med mykt smør. Her kan du selvsagt ha det direkte over i en foodprosessor
eller en kjøkkenmaskin. Alt ettersom hva du har på kjøkkenet ditt.
Legg klart litt plastfolie med tørket gressløk. Ha smøret over og rull til en pølse.
Legg kaldt for å stivne, helst i kjøleskapet.
Skjær opp i skiver å legg på fat rett før servering. Nydelig til grillmat, på loffen, på ostesmørbrød osv.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
6 kommentarer