Grønn deilig basilikumpesto lager du enkelt selv <3
Å lage en grønn deilig basilikumpesto selv er egentlig veldig raskt gjort, og smaker så uendelig mye bedre enn butikk kjøpt pesto.
Basilikumpesto er nydelig sammen med for eksempel pasta, som en enkel og god lunsj. Den kan brukes til kylling, brød, kjøtt, på ovnsbakt torsk, raclette og mye mer.
Du trenger:
Grønn Pesto med basilikum:
1 potte basilikum
1 dl pinjekjerner, ristede
1 dl revet parmesan
1 hvitløkfedd
presset sitron
ca 1 dl olivenolje
salt og pepper
Rist pinjekjerner på en tørr panne til du kjenner aromaen. Pass så de ikke blir svidd.
Bland basilikumblader, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller blender.
Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Jeg halverer oppskriften til daglig. Rekker fint til 4 stk.
Pestoen kan du oppbevare i kjøleskap i ett par dager uten problem.
Nå har du en grønn deilig basilikumpesto som er klar til bruk.
#grønnpesto #basilikumpesto #godolivenolje #tilmiddag #tilpasta #lunsj #hjemmelaget
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer