Firkløverkake, superenkel og kjempegod <3
Firkløverkake er verdens enkleste kake å lage, og kjempegod. Det er en slik kake du kan lage etter at du har fått uventet besøk, og likevel servere før de går hjem. Det eneste som tar tid er stekingen.
Dette er også den type kake man lager hvis søtsuget melder seg.
Oppskriften på denne kaken, firkløverkake er etterlyst på bloggen min, så da måtte jeg bare hive meg i bakinga;)
– helt greit siden det er lørdag tenker jeg 😀
Oppskrift:
100 gr. mandler
100 gr. nøtter
males…
200 gr melis blandes i
2 ts bakepulver
3 sammenpiska egg ( med gaffel)
Her skal du få fremgangsmåten:
Mal nøtter og mandler i en foodprosessor. Om du ønsker det kan du selvsagt bruke bare mandler eller bare nøtter. Husk bare at nøttene gir en kraftigere smak enn mandler. Derfor synes jeg selv at denne kaken passer best med en kombinasjon.
Ha i melis og bakepulver. Pisk sammen egg i en skål med gaffel, og hell i nøtteblandingen.
Kjør ett par runder i foodprosessoren eller bland sammen med slikkepott i en bolle.
Kle en rund form på 24 cm med bakepapir, eller smør godt. Av erfaring er det aller best å ihvertfall legge et bakepapir i bunnen av formen, da er det mye enklere å få kakebunnen ut i en del.
Hell deigen oppi formen og stek kakebunnen på 180 grader i 30-45 minutter.
Stikk gjerne en kakestikker eller fyrstikk i kaken når det nærmer seg for å se om den er stekt. Den skal være litt hard oppå og slippe kantene. Minst mulig «deig» på pinnen. Denne kaken er jo litt «klissete» men ikke mye. Derfor kan det forekomme at det vil være litt deig på pinnen, men svært lite.
La kaken få avkjøle seg itt på en rist før du tar den ut av formen.
Mens kaken avkjøler seg litt på rist, lager du fyllet.
Fyll:
200 gr. firkløversjokolade
40 gr. margarin/smør
1/2 dl fløte.
eventuelt melis
Bryt sjokoladen i biter å ha den i en liten kjele. Ha i resten av ingrediensene.
Smelt dette sammen i en kasserolle på svak varme.Rør hele tiden – Må IKKE koke.
Om det blir tynt, rør inn litt melis.
Det skal være tykt flytende.
Når kaken har avkjølt seg litt, har du den over på et fat.
Hell så fyllet over mens det enda er varmt.
Det skal gjerne renne litt fyll utover – det er helt greit på denne kaka 🙂
Firkløverkake er aller best når den er varm/lunken, men nytes også veldig godt som kald.
#firkløverkake #kake #cake #sjokolade #firkløver #godt #yummi #kos #mandlerognøtter #helgekos
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer