Makroner med forskjellig type fyll – en fransk delikatesse
Lag egne makroner hjemme.
Makroner med forskjellig type fyll, er kommet for å bli. Med bringebærfyll, lemoncurd og sjokoladeganache har du et fint utvalg å velge mellom.
Det er en kake man lager til alle anledninger. Alt fra brylluper og bursdager til 17 mai og jul. Du kan variere i farger og fyll så du får akkurat det du ønsker.
Noen sliter med å lage makroner, men følger man enkelte ting til punkt og prikke, så går det stort sett bra 🙂
Her skal du få oppskriften jeg bruker på makroner:
Ca 80-100 stk dvs. 40-50 ferdige makroner)
300 gram eggehvite
180 gr sukker
390 gr mandelmel
500 gr melis
pastafarge
Mandelmel:
Husk at det mandelmelet du bruker til makronene dine IKKE må være fettredusert. Om du skulle bruke det vil du oppleve at deigen blir til en hard klump.
Mandelmel selges i de fleste dagligvare butikker i dag.
Vellykkede makroner:
Start med å sikte mandelmel og melis sammen to ganger!
Pisk eggehvite og sukker på høy hastighet til en marengs. Dette skal piskes i minimum 7- 10 minutter. Ta tiden…. Dette er en av de største feilen mange gjør – de pisker for kort tid.
Hvis du vil bruke farge i deigen, kan du tilsette dette nå – i marengsen. Rør så inn melis/mandelmel blandingen forsiktig. Bruk maskin på lav hastighet eller bruk en slikkepott.
Når mandelmel og melis er blandet i skal all luft slås ut, men kun til øyeblikket du ser lyset skinne i røren og den er som en tykk saus. Blir den for tynn er den ødelagt.
Altså: Ikke rør for mye og ikke rør for lite…he he;)
Bruk en sprøytepose og sprøyt ut makroner på et bakepapir- Sørg for at det er flatt underlag. De skal være store som en femkrone. Det finnes også macron matter og bakepapir med sirkler om du skulle behøve det.
Om du får en tupp oppå eller at det blir ujevnt, kan du bruke en teskje med litt vann å trykke «tuppen» ned.
La nå brettene stå å tørke på benken i ca 30 minutter, før du setter dem inn i ovnen.
Steking av makroner:
Når de skal stekes, er ett tips at du setter en bakeplate rett under den du setter inn i ovnen.
Makronene skal stekes på varmluft 140 grader i ca 13 – 14 minutter.
Her kommer det helt an på ovnen din hvor lenge de skal stekes.
Når de er ferdige er de harde oppå og myke inni, men bunnen skal ikke være myk og falle av.
La dem avkjøle seg på bakepapiret før du legge dem over på en rist.
Jeg pleier å legge dem opp ned for at de ikke skal sette seg fast i risten eller hverandre, om de skulle være litt klissete under.
Lemoncurd:
2 egg
Skall av en 3/4 sitron
80 g sitronsaft
100 g sukker
1/2 vaniljestang
40 g smør
Fremgangsmåte – Lemoncurd:
Ha alt i en kjele, unntatt smøret, kok opp under omrøring. La koke ca. 1 min. Bruk en stavmikser for å få røren jevn.
Tilsett smør når temperaturen har sunket til 40 grader. Bruk stavmikseren igjen og avkjøl.
Ha i sprøytepose og sprøyt ut på makronene.
Sjokoladeganashe:
1,5 dl fløte
200 gr sjokolade
Fremgangsmåte:
Kok opp fløten. I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og har den i en bolle. Når fløten er kokt opp, heller du den over sjokoladen uten å røre i den.
La det stå slik i ett minutt før du rører til alt er blandet og sjokoladen er oppløst.
Sett til avkjøling til sjokoladeblandingen er kald. Den vil bli stiv når den er helt avkjølt.
Nå kan du forsiktig vispe den opp om du ønsker. Visper du for lenge, vil kremen skille seg eller bli helt hard.
Smør krem på en makronkake og legg en til over.
BringebærFyll:
2 egg
100 gr. melis
200 gr. hvit sjokolade
100 gr. smør
200 gr. bringebær
Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Smelt smør og ha i den hvite sjokoladen. Bland godt. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og avkjøl kremen. Gjerne over natten på kjøkkenbenken om du vil ha perfekt konsistens. Mos bringebærene og sil bort frøene. Bland dette i sjokoladekremen. Sprøyt krem på en kjeks og legg en annen oppå.
Makronene kan oppbevares i kjøleskap, men aller best i fryseren. Taes opp noen minutter før de skal serveres. Tiner fort.
#sjokoladeganache #lemoncurd #makroner #kaker #hjemmelaget #bringebærfyll #hjemmebakt #macarons #tilkaffen
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!