Giouvetsi me kima, klar tl å spises
Kjøtt,  kjøttgryte,  Mat fra hele verden,  Mat med kjøttdeig,  Middagsmat,  oksekjøtt,  Oksekjøtt gryter,  Ris / Pasta,  Salat,  Storfe

Giouvetsi me kima /Giouvetsi med malt kjøtt.

Vi tar for oss Hellas i dagens blogg. Denne retten Giouvetsi me kima,

lages tradisjonelt sett med biter av oksekjøtt. Den kan også lages med malt kjøtt, som vi har valgt i dag.

Her kan du selv velge om du vil bruke lammekjøttdeig eller okse.

Lam er en spesialitet i Hellas da det fins mye av det dyreslaget der.

Dette kan for noen minne om meksikansk gryte av utseende.

Tro det eller ei, det er langt fra likt! Her er det helt andre krydder samt at det ikke er ris, men pasta.

Ja – det fins pasta som ser ut som ris, men som smaker som pasta.

Veldig godt – og en enkel gryte som alle kan lage <3

Oppskrift:

2 ss olje

500 gr kjøttdeig av okse eller lam ( helst karbonadedeig)

1 løk grovhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

salt og pepper etter smak

1 ts kanel

1 ts nellik

2,5 dl hvitvin eller vann ( best med vin)

2 ss tomatpure

1 liter kraft eller buljong

3 dl. risforma pasta. ( Risoni)

revet ost etter smak. Parmesan eller annet..

Salat:

2 tomater

1/2 agurk

1/2 rød løk

litt fetaost

fersk koriander

salt

pepper

Granateplecider (tykk)

presset sitron

litt olivenolje

 

Fremgangsmåte til salat:

Kutt opp grønnsakene, bland krydder og det våte til en dressing, og bland tilslutt alt.

Fremgangsmåe til Giouvetsi me kima:

Varm oljen og stek kjøttdeigen i panne til den får litt farge.

Tilsett løk og hvitløk og stek til løken er blank.

Krydre og hell vann eller vin samt tomatpure i panna.

Hell over i en kjele og la småkoke i 20 minutter.

Hell så kraft/buljong i gryten og kok opp.

Bland inn pastaen ( den skal ikke kokes på forhånd) og hell dette i en smurt ildfast form.

pasta som brukes til Giouvetsi me kima /Giouvetsi med malt kjøtt.

Giouvetsi me kima /Giouvetsi med malt kjøtt, klar til å settes i ovnen.

Stek ved 180 grader i ca 45 minutter. Rør innimellom, så ikke pastaen setter seg i bunnen-

Giouvetsi me kima /Giouvetsi med malt kjøtt, under steking i ovnen.

Server med ost – gjerne parmesan.

Giouvetsi me kima /Giouvetsi med malt kjøtt, klar til å nytes

Håper den faller i smak 🙂

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.