Tiramisu – Verdens mest berømte dessert.
Visste du at den opprinnelige tiramisu ikke var smaksatt med alkohol? Kjenner du til historien?
Du kan lese den her. Historien om hvordan Tiramisu ble til.
I dag skal dere få oppskriften på den opprinnelig Tiramisu.
Om du likevel ønsker å smaksette med alkohol, må du selvfølgelig føle deg fri til å gjøre det.
Det du trenger er følgende:
3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone (myk italiensk ost)
3 eggehviter
1 liten klype salt
20 fingerkjeks
Skallet fra 1 sitron
3 dl kald espressokaffe
Kakao til å drysse over
Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper kjeksen.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig.
Tilsett mascarpone og rør glatt. Tilsett en ss i gangen.
Rasp skallet fra 1 sitron og ha det i kremen.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
Legg et lag med krem i bunnen av en serverings skål.
Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem på kremen.
Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem.
#tiramisu #godt #tiramisuutenalkohol #dessert #hjemmelaget #homemade #deilig #godttilkaffen #kaffe #espresso
Avkjøl minst 1 time før servering.
Dryss kakao eller rasp mørk sjokolade på toppen og server!
Ps. Denne desserten er super å lage dagen i forveien. Den er nødt til å ha litt «tid på seg» til å sette seg skikkelig.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer