Kaker,  vaniljekake

Russiske tipper, min egen lille vaniljekake med smørkrem<3

Russiske tipper som det heter, er kaketipper som du sprøyter ut forskjellige blomster med.

Det er veldig spennende å bruke forskjellig slags kakeverktøy når man pynter kaker.

Noen ganger kan de være litt vriene, men det gjelder å ha en fast hånd og være bestemt når du sprøyter ut.

Her skal dere få ett tips om hvordan de kan brukes.

Ønsker du oppskrifter til fyll og kake, ligger linkene litt lengre ned i innlegget.

 

Bilde av to russiske tipper og bladtipper
Bilde av to russiske tipper og bladtipper

I dag har jeg testet ut to av tippene jeg har. I tillegg har jeg brukt bladtippen fra Wilton nr.352

Kakebunnen er vaniljekake som du får oppskrift på her.

Inni har jeg daimkrem, vaniljekrem og trøffelkrem med melkesjokolade.

( Trykk på navnene for oppskrift)

Kaken har jeg delt i 4 slik at jeg har ett lag med hver krem.

I tillegg har jeg brukt:

Hvit smørkrem/frosting med Dooleys ( Baileys)

100 gr. mykt smør eller margarin etter smak

300 gr siktet melis

1 ts vaniljeekstrakt eller 1 1/2 ts vaniljesukker

3 ss Dooleys

Du kan selvsagt bruke vann, melk, juice eller det du måtte ønske av smak i vesken.

Farger fra wilton

Fremgangsmåte:

Pisk smør og melis mykt.

Tilsett vanilje ekstrakt og den type veske du ønsker og pisk til alt blir mykt og glatt.

Del kremen i forskjellige skåler og tilsett den farge du ønsker.

Jeg brukte lilla, rosa og bladgrønn av wilton sine pastafarger.

Nå har du krem i forskjellige sprøyteposer som har forskjellige tipper.

De russiske tippene passer ikke inn i en holder, så der må du klippe posen til tippen.

Greit å bruke en enganspose for dette, eller en pose du ønsker å bruke til de russiske tippene.

Nå er det bare å dekke kaken med et lag krem, for eksempel lilla.

Deretter sprøyter du ut roser med den russiske rosetippen.

Vær bestemt når du sprøyter, hardt og kort…da blir de finest. Ha roser langs kanten på kaken.

Bytt tipp og sprøyt en annen blomst langs kanten nede på kaken.

Ta sprøyteposen med den grønne smørkremen og badtippen.

Sprøyt små blader imellom rosene. Pynt ellers som det behager deg <3

 

Ferdig vaniljekake på fat, pyntet med russiske tipper

 

vaniljekake pyntet med russiske tipper

#vaniljekake #frosting #russiantips #russisketipper #icing #smørkrem #melkesjokolade #daimkrem

Ps: Smørkrem/Frosting kan fryses og ligge frossen i flere måneder.

Når du skal bruke den, ta den ut av fryseren dagen før og la den tine i kjøleskapet.

Deretter visper du den myk og luftig igjen!

Lykke til <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.