iskake med brownies og karamell
dessert,  iskake,  Kaker

Iskake med brownies og karamell <3

Hvem liker ikke iskake med brownies og karamell?

Det kjekke med iskake er at den kan lages flere dager i forveien og fryses ned.

i tillegg til at den er supergod. Denne iskaken er laget med brownie bunn og deilig karamell is på toppen.

Jeg har min yngste datter Celine her nå, som er min assistent og kjempeflink.

Vi koser oss så mye når vi lager mat og baker sammen <3

Browniebunnen blir myk og god selv om den har vært i fryseren når du serverer den. Isen er kjempe enkel å lage.

Browniebunn:

250 gr mørk sjokolade ( kakaoinnhold 50-70 %)

120 gr. smør

4 egg

350 gr sukker

60 gr hvetemel

30 gr kakao

1 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts salt

Is med karamell:

1 boks søt kondensert melk. ( Husk at det skal være den søte typen. IKKE viking melk)

4 dl kremfløte

2-3 ss karamellsaus

Sjokoladeganache:

150 gr sjokolade ( jeg brukte lys)

1 1/2 dl kremfløte

Sett ovnen på 180 grader. Kle en rund kakeform på 24 cm med bakepapir.

Lag brownie bunnen først.

Smelt 250 gram hakket sjokolade og smør over vannbad eller i micro.

Knekk eggene i en annen bolle sammen med sukker, og visp lett sammen.

Hell den smeltede sjokoladeblandingen over i bollen med egg og sukker og rør til det er blandet inn. Ikke mer. 

Sikt inn mel, kakao og salt og vend det inn i røren sammen med vanilje ekstrakt.

Hell røren over i formen og stek kaken i 30 minutter på 180 grader.

Kaken skal avkjøles helt etter at du har tatt den ut.

Den skal kjennes litt myk ut på toppen.

Lag iskremen.

For å få best resultat anbefales det å leggge fløtepakken og den kondenserte melken i fryseren

ca 10-15 minutter før bruk. Da blir kremen ekstra luftig.

Hell både fløte og kondensert melk i en bolle. Pisk til alt blir luftig og fint. Tilsett karamell og rør dette inn.

Hakk opp noen karamellfudebiter å ha i kremen. ( Det får du kjøpt i smågodtdisken på matbutikken )

Hell blandingen over den avkjølte brownies bunnen og sett i fryseren i minst 5 timer eller over natten.

 

isen på plass på brownies bunnen for å lage iskake med brownies og karamell

Lag sjokoladeganache:

Hakk sjokolade og ha i en bolle. Varm fløten opp til kokepunktet.

Hell fløten over sjokoladen. Lastå i ett par tre minutter. Rør til du får en jevn og glatt ganasche.

La den stå i kjøleskapet noen minutter så den stivner litt.

Pisk opp kremen slik at den får mer volum, og finn frem en sprøytepose med tipp.

Sprøyt topper av ganache rundt kaken. Ha over litt karamellsaus.

iskake med brownies og karamell, klar til servering

Iskake med brownies og karamell kan lages på forhånd og oppbevares i fryseren.

Husk å dekk den til så den ikke tar smak av andre matvarer.

Enjoy <3

iskake med brownies og karamell klar til å taes ut av formen

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.