Honningglaserte rotgrønnsaker som tilbehør<3
Jeg laget honningglaserte rotgrønnsaker til reinsdyrfilè. det smakte kjempegodt <3
Tilbehøret til middagsmat er viktig. Det får frem smaken i selve hovedretten.
For meg er alltid det store spørsmålet, HVA skal vi ha som tilbehør.
Det finnes så mye godsaker der ute som kan prøves.
Denne typen grønnsaker kan du bruke til mange forskjellige retter.
Rotgrønnsaker er veldig fine til å bake i ovnen. Det er lettvindt og det er godt.
Når du i tillegg får noe godt ferskt krydder å ha på, så er det supert.
Til vilt bruker du rosmarin, til kylling og div fisk kan du bruke mynte… prøv deg frem:)
Her skal du få oppskriften min.
Du trenger honningglaserte rotgrønnsaker til 4 stk:
200 g gulrot
200 g sellerirot
200 g kålrot
200 g persillerot
1 dl frisk timian /mynte eller annet krydder som passer til din rett.
4 ss olje
4 ss flytende honning
1 stk sitron, revet skall av
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell og kutt grønnsakene i omtrent like store biter.
Lag en blanding av olje, honning, sitronskall, timian, salt og pepper i en skål.
Legg rotgrønnsaksbitene i en ildfast form og hell over krydderblandingen. Rør godt.
Sett formen i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter eller til grønnsakene er møre.
Det er lurt å røre litt rundt i grønnsaksformen under stekingen slik at alt blir jevnt stekt
og at krydderblandingen fordeler seg.
Rett før servering kan du drysse over litt fersk timian (eller annet krydder).
Serveres til vilt, kylling eller annen kjøttmat.
Vel bekomme<3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
2 kommentarer