Pannacotta med sjokolademousse – verdens beste dessert!
Ja, jeg synes fortsatt at pannacotta med sjokolademousse er noe med det beste jeg vet, og verdens beste dessert.
Alt er godt sammen med sjokolade, også pannacotta.
Dessert brukes ofte etter en bedre middag, i et middagsselskap, bursdag, helgekos m.m.
Noen ganger klarer man ikke helt å bestemme seg for hvilken. Pannacotta er en dessert man oftest lager i porsonsformer.
Derfor ser det også lekkert ut når den serveres etter en bedre middag med noen man setter pris på.
Denne desserten er enkel å lage, men du trenger kjøleskapsplass til porsonsskålene.
Det er fint om den kan stå ett par timer å avkjøle seg før servering.
Pannacottaen smelter på tungen og sjokolademoussen er luftig og god.
Vær oppmersom på at pannacotta med sjokolademousse likevel er en ganske kraftig dessert.
Oppskrift til 6 personer:
5 dl. fløte
2 dl melk
130 gr sukker
1 vaniljestang
litt limesaft
4 gelatinplater.
Fremgangsmåte pannacotta:
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
La dem ligge der i ca 5 minutter. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
I mellomtiden varmer du opp sukker, melk, fløte, vaniljestang og frø, samt limesaft til kokepunktet.
Når dette koker, tar du kjelen av platen og tilsetter de nå myke gelatinplatene. Sett til avkjøling.
Når fløtemassen er litt avkjølt og før de begynner å tykne, helles den i serveringsglass.
Hvis du avkjøler fløtemassen litt slik som beskrevet her, slipper vaniljefrøene å synke til bunnen.
Når pannacottaen er begynt å stivne, lager du mousssen.
Du trenger:
125 gr. mørk kokesjokolade
1/4 dl. espresso
2 eggeplommer
1 1/2 dl kremfløte
2 eggehviter
65 gr. sukker
Fremgangsmåte sjokolademousse:
Skill eggeplommer fra hviten og ha de i 2 skåler.
Smelt sjokolade og kaffe i microen ( ca 1 minutt) eller i vannbad.
Rør rundt hver 30. sekund når du bruker micro.
Rør godt når det er smeltet. Pisk opp eggeplommene med en gaffel.
Hell sjokoladen i eggeplommene og pisk godt til det nesten er kaldt.
Pisk krem. Vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Pisk så eggehvitene og sukker til en marengs.
Husk å vaske bollen godt mellom hver økt. Er det krem rester igjen, blir ikke eggehviten stiv.
Vend denne også inn i blandingen.
Den er nå klar til å helles over pannacottaen i serveringsglassene.
La stå i kjøleskap ett par timer før servering.
Server og nyt <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!