Troikakake, syndig og farlig god, helgekos!
Troikasjokolade er noe de fleste liker. Hva med å lage en troikakake til helgen?
Bildet ble ikke så bra,( Gammelt bilde) men denne kaka er himmelsk god.
Det er en blanding mellom nøttebunn, sjokoladekrem, gele og sjokoladeglasur.
Her skal du få oppskriften på en deilig troikakake så kan du vurdere selv:)
Oppskrift:
Nøttebunn:
3 eggehviter
150 gr sukker
1 ts.balsamicoeddik
200 g. hasselnøtter
Gelè
8 dl vann
2 pk. bringebærgelè
Sjokoladekrem
4 dl. fløte
100 gr mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
2 plater gelatin
Sjokoladeglasur
1 dl fløte
125 gr. mørk sjokolade
1 1/2 ts kakao
1 1/2 ts honning
20 gr. smør
Fremgangsmåte:
Start med å hakke hasselnøtter. Bruk gjerne en foodprosessor om du ønsker det.
Pisk eggehvitene stive. Når de er nesten stiv har du ca 1/3 av sukkeret i.
Hell underveis resten av sukkeret forsiktig i. Mot slutten har du i balsamicoeddik.
Pisk til massen blir tykk og blank.
Tilsett hakkede hasselnøtter.
Kle en form på 22-24 cm med bakepapir.
Stek på nederste rille i stekeovnen på 160 gr. i ca. 25 min.
Ta så ut kakebunnen og avkjøl på rist uten å ta av formen.
Gele:
Kok opp vannet til geleen. Ha i gelepulveret og rør godt. Avkjøl.
Geleen skal være kald, men fortsatt flytende.
Hell den over nøttebunnen mens den er i formen. ( men avkjølt)
Sett kaken i kjøleskapet til geleen er helt stiv.
Lag sjokoladekremen:
Alt.1.
Bløtlegg gelatinen.
Pisk fløten stiv med vaniljesukker. Smelt sjokoladen, tilsett gelatinen.
Rør godt så gelatinen blir skikkelig smeltet. Rør dette forsiktig inn i kremen.
Pass på at sjokoladen ikke er for varm, da kremen da kan skille seg.
( Blir et mer luftig resultat enn alt. 2. Sjokoladefromage)
Alt.2.
Varm opp 2 dl fløte, vaniljesukker og sjokoladen.
Bland alt og sett til avkjøling når det er smeltet.
Når kremen er kald, legger du to gelatinplater i vann i ca 5 min.
Klem ut vannet og legg gelatinplatene i en kjele med 2 ss av sjokoladeblandingen, slik at den smelter.
Pisk de resterende 2 dl av fløten og bland sammen forsiktig. Fordel blandingen over det stive geleen.
Sett til avkjøling igjen.
For å lage glasuren, blander du alle ingrediensene i en kjele.
Varm forsiktig opp uten å lage for mange bobler. Rør forsiktig. Avkjøl nesten helt.
Hell glasuren jevnt over kaken.
PS:
Om du ønsker en enda mektigere troikakake med enda mer Troika effekt,
kan du kjevle et marsipanlokk å legge over sjokoladekremen før du har på glasuren!
Eventuelt pynt!
Bedre bilder kommer etterhvert.
Nydelig god kosekake 😉
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer