Sjokoladecupcakes med smak av kaffe
Sjokoladecupcakes med smak av kaffe er kjempegodt.
Jeg var så heldig å få Nespressomaskin i bursdagsgave av min venninne Mona i fjor.
I kveld skal vi feire min samboers sønns 20 års dag. Han har vært ett år i militæret nå,
og syntes derfor det passet fint med grønn topping.
Jeg fant denne deilige oppskriften på annebrith.blogg.no sin side, hun lager mye godt.
Hun bruker nespresso kaffe, men du kan bruke akkurat den kaffen og smaken du selv vil og har.
Forskjellen på disse og vanlige sjokolademuffins, er at disse skal dynkes med kaffe etter at de er tatt ut av ovnen og avkjølt.
Her kan du bruke din valgfrie Nespresso smak i kaffen.
Alternativt kan du selvsagt bruke en annen type kaffe om du heller har det.
Jeg har ikke valgt nespresso topping fordi mine sjokoladecupcakes med kaffe skal ha grønn topping/krem.
Begynn med å lage toppingen, den skal stå i kjøleskapet noen timer før du har den på kakene.
Se lengre ned for oppskrift.
SJOKOLADECUPCAKES MED KAFFE
150 gr. smør
4 egg
7 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme
3/4 dl melk
FREMGANGSMÅTE:
Smelt smør i en kjele og avkjøl.
Skill eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret.
Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren.
Rør deretter inn rømme og vaniljesukker.
Sikt hvetemel og bakepulver og ha det tørre i deigen sammen med melken, og bland til røren blir glatt.
Pisk til slutt eggehvitene stive for seg selv , og vend dette forsiktig inn i røren.
Fyll muffinsformene 3/4 fulle med røre. Du bør ha solide former for å holde på fasongen.
Du kan også bruke en ufiinsform i metll som du legger papirformer oppi
( Bilde lånt fra wilton)
Her kan du også tilføye noen bringebær i røren om du ønsker. Det smaker kjempegodt sammen med sjokolade.
Da ville jeg i så fall ha puttet en eller to bringebær i hver muffinsform.
Stekes på 175 grader i ca 20 min.
Sjekk med en kakepinne at de er ferdige.
Det skal ikke sitte deig igjen på pinnen.
Settes til avkjøling på rist når cupcakene er ferdigstekte.
Når de er blitt lune, dynkes de med en GOD ss kaffe på hver.
TOPPING:
3 ss mel
3 dl melk
500 gr melis
500 gr smør
farge etter ønske
Kok opp melk og mel til en tykk hvit saus. Sett kjølig natten over,
eller i noen timer. Den må være kald.
Ps. dekk med plasfolie så den ikke får snerk.
Pisk smør, melis og melkepuddingen i minst 15 minutter.
Ønsker du nespresso/kaffesmak på toppingen, tilsetter du: 2-300 gr 70% sjokolade
og 1/2 kopp kaffe som du smelter sammen.
Tilsettes i kremen. Slik ser nespressokremen ut om du ønsker å lage denne toppingen.
Om du ønsker en annen farge på kremen,
bytter du ut sjokolade og kaffe med en farge fra for eksempel wilton.
Ønsker du marmorert krem, smører du fargen langs posen før du heller i den hvite kremen.
Sprøyt ut fine roser med den store tippen som heter M1.
Sjokoladecupcakes med en smak av kaffe er nå klar til å serveres.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer