Bilde av tallerken med maaronifisk, potet, raspet gulrot og remulade
vegetar,  Vegetarisk

Vegetarisk makaronifisk- en nydelig middag!

Hvis du liker vegetarisk mat, er makaronifisk en veldig enkel og god rett.

Det fins ikke fisk i denne retten, men lages hovedsakelig av makaroni og melk.

Server den med kokte poteter, raspet gulrot og smør. Det viktigste av alt er remuladen som også skal være med.

Den kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig på butikken.

Det du trenger er:

200 gr. makaroni

1 liter melk

muskatnøtt

salt

aromat

1 liten løk

 

2-3 egg til å vende bitene i eterpå.

 

Griljermel / bread crumbs (litt mer crispy, og fåes kjøpt på asiatiske butikker)

Gulrot som raspes.

Sitron, vann og sukker til å ha over gulrota.

Smeltet smør

Remulade ( kjøpt eller hjemmelaget)

Kokte poteter

Fremgangsmåte:

 

Kok opp melk og ha makaroni oppi. La dette koke til det blir en grøt.. ca 20 min.

Rasp en liten løk å ha i. Smak til med litt aromat, litt mer muskat og salt.

Husk at makaroni trekker til seg salt, så du må nok ha endel muskat og salt, men smak!!!

Dette skal så haes oppi en bakepapirkledd brødform.

Settes så  inn i kjøleskap eller et annet kaldt sted til den er blitt stiv.

 

Når makaronifisken er blitt helt stiv, hvelves den på en fjøl og skjæres i biter.

Visp så eggene sammen i en skål.  Vent skivene oppi egget, så i griljermel….

Stek på panna i smør.

Vegetarisk makaronifisk som stekes på panna.

På bildet ser du 4 biter med vegetarisk makaronifisk som er med griljermel og 3 som er med bread crumbs.

Legg etterhvert  i en ildfast form. Alt dette kan gjøres på forhånd.

Settes inn i varm ovn for å holde varmen. Rester kan også fryses til senere bruk.

Serveres med kokte poteter, revet gulrot, smeltet smør og remulade.

( Veldig viktig med remuladen). Og bruk gjerne litt rørte tyttebær til også.

Dette er noe selv barna elsker:)

Vel bekomme 🙂

Bilde av vegetarisk makaronifisk i en ildfast form.

 

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.