Lavkarboknekkebrød- sprø og uten hvetemel
Lavkarboknekkebrød kan fint spises av alle typer mennesker, ikke bare de som går på lavkarbodiett.
Disse knekkebrødene er fulle av fiber, og inneholder ikke hvetemel.
Jeg synes de smaker kjempegodt. Hjemmelaget er som regel best, og disse har i tllegg masse gode frø om du liker det.
Her er en oppskrift som ikke trenger al verden med ingredienser og den er i tillegg enkel å lage.
Oppskriften er til 2 fulle stekebrett.
Dette trenger du for å lage lavkarboknekkebrød:
2,25 dl. kruskakli
1. dl. sesamfrø
1. dl. linfrø
3,25 dl. solsikkekjerner
2 ss. fiberhusk
1 ts. salt
5 dl. vann
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og la svelle i 5 minutter.
Smør deretter massen utover to bakepapirkledde stekeovnsplater.
Det er viktig at du smører så tynt lag som mulig utover platen, for at den skal bli så sprø som mulig.
Husk at det er ikke et alternativ å bruke matpapir. Da får du ikke knekkebrødene løs igjen.
Når deigen er smurt utover plata til en stor firkant, bruker du en spatula eller et pizzahjul
til å rute opp størrelsen på knekkebrødene.
Forvarm ovnen til 150 gr. på varmluft.
Sett så inn begge plateneog la de stå i 1. time.
Deretter skal døren åpnes på gløtt, og lavkarboknekkebrødene skal fortsette å stå i ovnen for å avkjøle seg der.
Dette gjør at de blir sprø og fin.
Nå kan du briljere med nystekte, sprø knekkebrød både til de som går på lavkarbodiett og andre.
Knekkebrød full av fiber og supersunne. Godt for alle.
Kos deg!
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!