Sweet potato stew – Afrikansk og super sunt
En film fra Afrika hvor de snakket om sweet potato stew ble grunnen for a vi laget denne retten.
Jeg og min samboer bestemte oss for å lage mat fra forskjellige land.
I den anledning så vi altså på en film en kveld hvor handlingen var fra Afrika.
I filmen ble det snakk om og servert en rett som het sweet potato stew.
I det øyeblikket ble det helt klart for oss begge to at dette måtte vi prøve.
Det resulterte i vår første rett i dette prosjektet.
Det er flere måter å lage denne retten på. Den kan for eksempel lages vegetarisk ved å bytte ut
kjøtt med soyakjøtt, eller bare legge til noen flere grønnsaker.
Quinoa er en vekst fra Sør- Amerika hvor frøet kan spises, og er et alternativ til ris og poteter.
Quinoa har fra gammelt av vært svært viktig i Andesbefolkningens mat,blant annet i inkatiden.
( hentet fra wikipedia)
Kostholdsbevisste normenn spiser quinoa, og det med god grunn.
Frøet regnes som en av de aller mest næringsrike planter som er spiselige for mennesker.
For inkaindianerne ble quinoa regnet som gudenes gave og var viktigere enn både gull og sølv.
Astronautene har det med ut i verdensrommet og FN har forhåpninger om at frøet kan få stor betydning
for verdens matvarekriser. Derfor kåret de også 2013 til det internasjonale quinoa året.
(hentet fra sunnhetsbladet)
Bare så det er klart, jeg er ikke sponset!
Her skal dere få oppskriften og det er under 550 kalorier pr. person.
Oppskrift til 4 personer:
600 gr. biffkjøtt i strimler
2 ss smør til steking
1/2 ts. salt
1/4 ts pepper
2 båter finhakket hvitløk
600 gr. søtpotet i terninger
1 ss. olje til steking
1 boks hakkede hermetiske tomater
8 dl. vann
2 stk. hønsebuljongterninger
1 3/4 dl quinoa
1-2 ts. chilipulver
1 boks hermetiske sorte bønner
2 ss grovhakket persille
Fremgangsmåte:
Hakk kjøttet i fine strimler. Stek i flere omganger i varm stekepanne med smør.
Krydre med salt og pepper. Legg til side.
Fres så hvitløk og søtpotet i en varm gryte/panne med litt olje.
Ha i hermetiske tomater og utblandet buljong, og kok i 5 minutter.
Tilsett quinoa og kok gryten til søtpoteten er mør, ca 15 minutter.
Skyll de hermetiske bønnene godt, og ha de i gryten sammen med det stekte kjøttet.
La dette simre noen minutter og smak til med chilikrydder, salt og pepper.
Dryss over grovhakket persille før servering.
God middag 🙂
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
0 kommentarer